Stanje države prije izbora: Rodilišta prazna, starački domovi puni, mladost u emigraciji

Na predstojećim izborima koji će se održati u svibnju političke elite „krviti će se do smrti“ kako bi osvojile vlast. Vlast nad čime? Nad narodom sigurno ne, jer on živi negdje drugdje. Razgovarao sam s puno branitelja koji ne mogu „zaustaviti suze“ zbog stanja u državi za koju su se borili. Ne žale za tim i ne postavljaju pitanje koje im se stavlja u usta „za što smo se borili?“ Borili su se za samostalnu i slobodnu državu u kojoj će njihova djeca i unuci moći dostojanstveno živjeti, biti svoji na svome, uživati u bogatoj Hrvatskoj koju su im stvorili njihovi očevi.

Danas je situacija takva da im djeca i unuci rade u Austriji, Njemačkoj, Irskoj… Ne zato što žele nego zato što u Hrvatskoj nemaju život dostojan čovjaka, što ne mogu živjeti od svojeg rada, što im je dosta podlih i pokvarenih političara koji su jednu bogatu, prosperitetnu i lijepu zemlju totalno uništili i to za tuđe interese. Zato i svi drugi ljudi masovno bježe u inizemstvo kako bi svojoj obitelji mogli osigurati kruh koji ne mogu dobiti u svojoj zemlji.

Zato bijela kuga hara lijepom našom, rodilišta su prazna, starački domovi puni, a mladi i drugi radno sposobni bježe glavom bez obzira. I što je ostalo političarima za vladavinu? Vladati će nad državnim službenicima, umirovljenicima koji će uskoro umrijeti od gladi i stranim radnicima. I ne smeta to njima i uopće im nije važno tko će živjeti u Hrvatskoj dok god postoji i zadnja vrijednost koju mogu opljačkati.

Zapamtite jedno, svi su oni isti, a to su sami dokazali u posljednjih 30 godina, uopće nije bitno tko je na vlasti jer vama neće biti bolje.

Živjela zemlja staraca, stranih radnika i nesposobnih političara!

(R. Tomanić, foto: pixabay)