SRPAK PRIZNAO MATIĆU DA JE PROJEKT GOSPODARSKE ZONE BREZJE PROPAO

Gospodin Matić Miladin (SDP) na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća postavio je gradonačelniku Draženu Srpaku sljedeće pitanje:

„Negdje u svibnju posjetio nas je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak i bilo je govora da ćemo iz ministarsva gospodarstva dobiti novce za gospodarsku zonu Brezje. Mislim da se radilo o 2,5 milijuna kuna. Zanima me da li je to još u igri jer u proračunu to ne vidim. Hoćemo li te novce dobiti ili ne ?

„Poštovani gospodine Matiću nije bilo obećano 2,5 milijuna kuna nego da će nam pokušati pomoći. O nikakvim ciframa nije bilo govora. Mi smo napisali projekt zajedno sa još četiri općine i to Selnicom, Svetim Martinom na Muri, Petrijancom i Cesticom. Projekt nije prošao iako sam ja smatrao da je dobar. Ministarstvo gospodarstva je to odbilo“ odgovorio je Srpak.

A evo što je pisao Muralist o posjeti ministra koji je šakom i kapom sve obećao, pokupio poklone i zbrisao iz Murskog Središća:

Na Tijelovo,30.05.2013. ministar gospodarstva posjetio je grad Mursko Središće gdje ga je primio gradonačelnik Dražen Srpak sa suradnicima, zamjenikom Zvonkom Vrtarićom, budućim predsjednikom vijeća Cmrečak Miljenkom, gospodarstvenikom Franjo Sobočanom , te još aktualnim zamjenikom župana Matijom Posavcem. Sastanku su još prisustvovali županijski predsjednici HSS Vidović i predsjednik HSLS Grivec. Od strane gradonačelnika ministar je upoznat sa problemima koji tište naš grad, a najviše je bilo govora o gospodarskoj zoni. Dotakli su se problemi  prometa u Murskom Središću, te preseljenja antenskog stupa HT. Ministar je pažljivo saslušao probleme i naglasio da nisu nerješivi , te je pozvao gradonačelnika da dođe već drugi tjedan u njegovo ministarstvo na dogovor oko načina rješavanja navedene problematike. Pošto su  pregledali detaljne planove uređenja gospodarske zone zbog vremenskih uvjeta nisu išli na samo područje . Nakon radnog sastanka ministar je još posjetio župni dvor gdje se nakratko družio sa građanima Murskog Središća i čestitao blagdan Tijelova . 

 A sada, vratimo se ministru Vrdoljaku. Gradonačelnik ga je detaljno upoznao sa problemima koji postoje u gradu, a koji su kako je ministar kazao, rješivi. Nije bilo ni dileme oko nove gospodarske zone Brezje, za koju je obećao pomoć ministarstva i pozvao Srpaka da ga već sljedeći tjedan posjeti kako bi se to i službeno riješilo. Nadamo se da će ovaj simpatični slavonski frajer, koji trenutačno obnaša dužnost ministra gospodarstva, održati svoje obećanje i da će naš grad, bogatiji za novu gospodarsku zonu, dočekati ljepše dane !

 

                                                                                        (R. Tomanić, foto Tin Tomanić)