Srpak postao najveći medijski mogul u Međimurju! „Trolate li medije s imenima ulica?” upitao je Tomislav Korbelj

„Po medijima svako malo čitamo da će se mijenjati nazivi nekih ulica u Murskom Središću pa me zanima tko to „trola“, da li vi ili netko drugi i ako dođe do toga tko će to sve platiti?“, upitao je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Tomislav Korbelj (Hrvatski laburisti) gradonačelnika Dražena Srpaka.

Prije nego damo Srpakov odgovor dužni smo onim čitateljima koji to možda ne znaju objasniti pojam „trolati“. Dakle Wikipedija navodi da to znači slati uvredljive, podrugljive ili grube poruke preko internetske zajednice u koju spadaju i mediji. Jedno od objašnjenja ovog pojma je i „potpaljivanje“ te podmetanje, što bi bilo bolje objašnjenje u kontekstu Korbeljevog pitanja.

Dakle gradonačelnik je odgovorio:

„Ja nemam nikakve svoje portale, tjednike ili radio postaje niti uređujem njihove tekstove, pisanje i rad. Jasno je svima na koju ulicu mislite i moj stav o tome je vrlo jasan i glasan, a sada ću ga opet ponoviti. Smatram da glavna ulica treba nositi ime Ulica Republike Hrvatske jer je to ime koje ne izaziva podjele, nego slogu, zajedništvo i napredak. Ime o kome vi govorite otišlo je iz Patovčaka i centra Zagreba no ja ne mislim nikoga silovati, a kad već govorite o troškovima imamo mišljenje Ministarstva uprave da se svi troškovi promjene dokumenata itd. mogu pokriti iz gradskog proračuna što znači da građani ne bi imali nikakve troškove. Zaključak je da je to isključivo ideološko pitanje i ništa drugo.

Sam sadašnji naziv nije primjeren vremenu ni ničemu. Postoje simboli totalitarizma i simboli slobode i ne možete mi oponirati da se ne zove Ulica Republike Hrvatske i da to nije bolje i prihvatljivije ime jer nemate argumente.

Kao što sam već rekao ja to neću silovati. Postoji propisana procedura za to, dakle Povjerenstvo za preimenovanje ulica i na kraju ovo Gradsko vijeće. Postoji sve što treba biti, a kada je ta ulica dobila to ime, ništa od toga nije bilo ispoštovano nego je netko samo rekao da će se tako zvati i tako je nazvana.“

(rt, foto Tin Tomanić)