Srpak podnio izvješće o svom radu za 2017. godinu, imenovana nova ravnateljica DV Maslačak

Gradsko vijeće Grada Mursko Središće održalo je u petak 09. ožujka 5. sjednicu na kojoj su prihvaćene sve odluke koje su bile na dnevnom redu. Spomenimo one važnije.

Gradonačelnik Dražen Srpak podnio je izvješće o svom radu u protekloj godini, dosadašnja ravnateljica DV Maslačak Spomenka Cilar na osobni zahtjev razriješena je dužnosti ravnateljice, a umjesto nje na to mjesto imenovana je kao vršitelj dužnosti Ivana Maltarić.

Prihvaćeni su prijedlozi o izmjenama i dopunama programa gradnje objekata komunalne infrastrukture za razdoblje ove godine, prijedlog o izmjenama i dopunama Statuta, kao i prijedlog Odluke o izmjenama i dopunama Odluke o proračunu grada.

Prihvaćen je i Plan razvojnih programa za 2018. , prijedlog plana za gospodarenje otpadom te su određene pravne osobe od interesa sustava Civilne zaštite, kao i osnivanje postrojbe Civilne zaštite za opće namjene.

Nije se zaboravilo ni na kućne ljubimce pa je usvojen prijedlog Odluke o uvjetima i načinu njihova držanja i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama.

Na kraju je donesen zaključak o objavljivanju javnog poziva za predlaganje kandidata za dodjelu javnih priznanja Grada Mursko Središće.

Detaljnije o sjednici izvještavati ćemo vas tijekom narednih dana.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)