SRPAK I KOLAREK BEZ MJESTA U SABORU – HORVATA MIJENJA JOSIP KRIŽANIĆ IZ VARAŽDINA

Portal http://www.varazdinske-vijesti.hr/ objavio je danas da će umjesto Međimurca Darka Horvata (HDZ) koji je ušao kao ministar u izvršnu vlast, njegovo mjesto u Saboru zauzeti Josip Križanić iz HDZ-a Varaždinske županije. Tu informaciju potvrdio je i sam Križanić koji je rekao da je na jučerašnjem sastanku Predsjedništva HDZ-a  odlučeno da će on biti saborski zastupnik umjesto Darka Horvata koji je postao ministar poduzetništva i obrta.

Ovo pomalo možda i iznenađuje jer je za vrijeme predizborne kampanje bilo govora o tome da će u slučaju Horvatova ulaska u Vladu njega zamijeniti dva kandidata iz Međimurja. Na listi su bili gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak i gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek. Oni bi Horvata trebali mijenjati svaki pola mandata i tako zadržati još jedno mjesto za Međimurje u Hrvatskom Saboru.

Izgleda da sada od toga neće biti ništa, a za komentar smo zamolili Dražena Srpaka.

„Upoznat sam sa odlukom Predsjedništva HDZ-a i ja ju kao takvu poštujem. Za vrijeme predizborne kampanje bilo je govora o meni i Kolareku kao zamjenicima Horvata u Saboru jer se to onda činilo logičnim rješenjem. Ja smatram da Darka Horvata može zamijeniti bilo tko sa liste bez obzira na poredak, a Predsjedništvo HDZ-a odlučilo je da to bude gospodin Josip Križanić. Tu ne bi trebalo biti nikakvog prijepora mada mislim da će neki mediji to pokušati iskoristiti na drugačiji način.“

(R. Tomanić, foto facebook D.S.)

12039735_1654349421516470_9063369305788817474_n