„SREDNJU SAM POLAZIO U SREDIŠĆU“ – NERER PODRŽAO CMREČAKA

Predsjednik Gradskog vijeća Miljenko Cmrečak (HDS) pokrenuo je na zadnjoj sjednici inicijativu o ponovnom osnivanju srednje škole u Murskom Središću. Rekao je da je odluku o tome Gradsko vijeće donijelo još 2007. godine, a elaborat je završen. Sve to je prošlo ministarstvo te smo uvršteni u mrežu srednjih škola u Međimurskoj županiji.

„Dolazimo u susret 160-toj godišnjici OŠ Mursko Središće, pa predlažem da se uhvatimo tog projekta tj. uvođenja jednosmjenske nastave i osnivanja srednje škole jer mi to zaslužujemo. Apeliram na sve vijećnike da na tome zajednički radimo.“

Njegovu inicijativu odmah je podržao oporbeni čelnik Mario Nerer (SDP) koji je pozdravio prijedlog prisjetivši se da je i on sam nekada polazio prvi razred srednje škole u Murskom Središću kada je ona još postojala u našem gradu.

Gradonačelnik Dražen Srpak obavijestio je vijećnike da je o tome razgovarao sa županom Matijom Posavcem te da će se u OŠ Mursko Središće uvesti jednosmjenska nastava i osnovati srednja škola, što župan podržava. Za sve potrebno od projektne dokumentacije i ostalog trebalo bi koristiti sredstva iz EU fondova.

Eto tako je srednja škola ujedinila naše gradske političare koji su time dokazali da im je interes Grada ispred stranačkih ili osobnih.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_8025