SREDIŠĆANSKA ZAOBILAZNICA RAZMATRANA U LENDAVI

Čelnici Županije u Lendavi razmatrali središćansku zaobilaznicu

U petak, 29. kolovoza, pod počasnim pokroviteljstvom bivšeg slovenskog predsjednika Danila Turka u Lendavi je održana Međunarodna razvojna konferencija „Budućnost je u turizmu“ na kojoj su, uz mnoge druge uzvanike, sudjelovali i župan Međimurske županije Matija Posavec i njegov zamjenik Zoran Vidović.

U uvodnom dijelu okupljenim uzvanicima su se pozdravno obratili načelnik općine Lendava Anton Balažek, kao i bivši predsjednik Republike Slovenije Danilo Turk, osvrnuvši se na temu snažnog utjecaja turizma na našu sadašnjost i budućnost.

U službenom posjetu Republici Sloveniji, a na poziv međimurskog župana, boravio je i pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, Hrvoje Marušić. Tom je prigodom, nakon konferencije, odrađen i zajednički sastanak uz prisustvovanje gradonačelnika Grada Mursko Središće, Dražena Srpaka.

Pomoćnik ministrice te lokalni čelnici dotakli su se tema razvoja turizma i gospodarstva, kao i daljnjih koraka, za Mursko Središće ključnog problema, izgradnje zaobilaznice, a time prometnog rasterećenja samoga centra grada. Održani sastanak samo je još jedna potvrda kako Međimurje  uživa podršku resornog ministarstva te se s pravom može nadati kako će uskoro na ovom prostoru biti vidljivi prvi pozitivni rezultati istog.

 

                                                                               http://www.mnovine.hr/