SRBI O OLUJI Pogledajte reakcije tamošnjih medija – Za genocid podigli oba aviona!

Dok se u Hrvatskoj slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, državljani Srbije operaciju ‘Oluja’ nazivaju zločinačkom akcijom i nazivaju je etničkim čišćenjem.

Donosimo vam njihove reakcije:

Srbijanski portal Alo.rs piše: “Hrvati podigli čitavu vojnu avijaciju da proslave genocid, oba aviona nadlijeću Knin”. U tekstu ‘Oluju’ navode kao zločinačku vojnu akciju.

Uz to, dotaknuli su se i Hrvatskog ratnog zrakoplovstva. “Hrvatsko ratno zrakoplovstvo demonstriralo je svoju moć naletima preostala dva ‘Miga 21’, kakvi se već odavno u razvijenim zemljama koriste ili za obuku pilota početnika ili kao eksponati u muzejima…”, napisali su.

“Hrvatska će za nepune dvije godine ostati i bez ta dva ‘Miga 21’, jer im ističe dozvola za letenje (zbog starosti), dok će Srbija za par mjeseci biti jača za još četiri ‘Miga 29’ koji stižu s popravka u Bjelorusiji”, zaključili su na kraju teksta.

Nadalje, isti portal piše kako je novi potpredsjednik Vlade iz redova SDSS-a “odbio aplaudirati” generalu Gotovini.

Portal Pink.rs otvoreno je napao Miloševića nazvavši ga “ljudskom bijedom”. Navode i kako na njegovom licu nije bilo nikakvih emocija.

Nakon portala Pink, provjerili smo što piše Kurir.

“Novi šamar Srbima”, nadnaslov je članka. “ANDREJ PLENKOVIĆ NA PROSLAVI ZLOČINAČKE AKCIJE OLUJA: Mi smo velikodušni pobjednici! Učinili smo sve za povratak Srba!”, piše Kurir.

“Da se nikada ne zaboravi najveće etničko čišćenje”, “Spomen žrtvama zločinačke akcije Oluja” – samo su neki od naslova/egida koje smo izdvojili.

Portal B92 komentirao je dolazak HOS-ovaca na Oluju. “Incident na obilježavanju ‘Oluje'”, pišu.

Također, komentirali su i prisutstvo Borisa Miloševića.

Portal navodi kako je Milošević odbio pljeskati tijekom predstavljanja umirovljenog generala Ante Gotovine.

“Dok Srbi oplakuju žrtve, oni slave”, rekao je potpredsjednik Vlade Srbije Nebojša Stefanović. Dodao je kako je nad njihovim narodom provedeno etničko čišćenje, a da za taj zločin, usred Europe, kako kaže, nitko nije kažnjen.

Portal Blic navodi kako je za vrijeme Oluje “sve srpsko bilo spaljeno i uništeno”.

Navode kako je u ‘Oluji’ protjerano više od 250.000 Srba, a da je njih 1000 nestalo ili ubijeno.

Spomenuli su i pripadnike HOS-a kako viču “Za dom spremni” te navode kako je među njima bio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.

Objavili su i govor predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji je tijekom svog govora pohvalio SDSS-ova Miloševića.

(Izvor: DIREKTNO.hr, https://direktno.hr/, foto: ilustracija)