SRAMOTNO – HŽ ĆE NAPLAĆIVATI KARTE NA PRVOJ TURISTIČKOJ VOŽNJI DO LENDAVE

Od 20.12.2014. godine (subota)  počinje voziti vlak na novoj liniji putničko-turističkog karaktera na relaciji Čakovec – Mursko Središće – Lendava (Slovenija).

Grad Mursko Središće će svečano obilježiti početak vožnje navedene linije i to na način da se vlak prigodno ukrasi, a kao putnici iz Murskog Središća u Lendavu i natrag vozit će se djeca iz dječjih vrtića i službeni predstavnici tj. čelnici Grada Mursko Središće i Međimurske županije.

Kako će ovo biti prvo takvo povezivanje između Hrvatske i Slovenije nakon dvadesetak godina, a koje će biti i prigodno obilježeno,Grad Mursko Središće uputio je zamolbu Hrvatskim željeznicama da ta prva vožnja bude besplatna za sve sudionike. Međutim, HŽ na to nije pristao te će karte morati kupiti svi pa čak i djeca iz vrtića. Iako cijena karata nije velika, ili baš zbog toga, nije nam jasno zbog čega se čelnici HŽ-a nisu htjeli simbolično uključiti u ovu akciju, jer od prodaje karata neće imati neke zarade.

Upitno je koliko će im ta linija biti isplativa, pa  ako je politički dogovorena, politika bi trebala poduzeti sve da vožnja u cilju povezivanja dviju država bude besplatna. (rt)

Napomena urednika: Nakon objave ovog članka od gradonačelnika Dražena Srpaka dobili smo obavijest da je uspio ishoditi besplatne karte za djecu do 12 godina pa tako mališani iz vrtića vožnju neće plaćati. Svi ostali putnici platiti će cijenu pune karte. Sam objavljeni članak nismo mijenjali jer je on sadržavao točne informacije u tom trenutku.

Turistički vlak će voziti isključivo subotama, prema sljedećem voznom redu:

PRIJEPODNE

– polazak iz Čakovca 10,57; dolazak u Mursko Središće 11,18: polazak za Lendavu 11,22; dolazak u Lendavu 11,31: polazak iz Lendave u 11,42; dolazak u Mursko Središće 11,55; polazak iz Murskog Središća 11,55; dolazak u Čakovec 12,16 sati

POSLIJEPODNE

– polazak iz Čakovca 15,32; dolazak u Mursko Središće 15,47; polazak za Lendavu 15,57; dolazak u Lendavu 16,06; polazak iz Lendave 16,56; dolazak u Mursko Središće 17,09; polazak u Čakovec 17,09; dolazak u Čakovec 17,30 sati

vlak 2