SRAMOTAN ODGOVOR MINISTRA SINIŠE HAJDAŠ DONČIĆA NA ZASTUPNIČKO PITANJE O POVEĆANJU KAMIONSKOG PROMETA U MURSKOM SREDIŠĆU

Sudeći prema odgovoru na zastupničko pitanje koje je na zasjedanju Sabora RH 23. siječnja 2014. godine postavio zastupnik Dragutin Glavina od zaobilaznice i novog mosta na Muri neće biti ništa. U pisanom odgovoru koji mu je uputio ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić navodi se da povećanje kamionskog promete kroz Mursko Središće nije posljedica nedostatka alternativnih prometnica kojima bi se promet preusmjerio izvan grada već da razloge treba tražiti u potrebi kvalitetnije organizacije i kontrole prometa pri ulasku u Republiku Hrvatsku i njegovog vođenja kroz Grad Mursko Središće.

Kao rješenje nudi, zamislite, kvalitetnije obilježavanje cestovnih tranzitnih pravaca kao i kontrolu prijevoza od strane nadležne prometne inspekcije. Također predlaže ograničenje brzine na 40 km/sat i prilagodbu postojeće cestovne signalizacije u svrhu dodatnog smirivanja prometa.

Tek ako se za nekoliko mjeseci (na Sveto nigdarjevo) ove mjere ne pokažu svrsishodne početi će razmišljati o gradnji zaobilaznice i novog mosta.

Ako je i od jednog ministra, previše je !

U prilogu donosimo cjeloviti odgovor nadležnog ministra.

 

                                                                                          (R. Tomanić)