SPORT I POLITIKA Mađari ne popuštaju, a žele i Međimurje: “Dozvolit ćemo zastave Velike Mađarske”

Mađarski nogometni savez reagirao je na odluku UEFA-e, koja je mađarskim navijačima zabranila da na tribinama ističu zastavu i znakovlje Velike Mađarske, koja je nekoć obuhvaćala, uz Mađarsku, i dijelove Austrije, Hrvatske, Srbije, Slovenije, Slovačke, Rumunjske i Ukrajine.

Mađarski savez će i dalje dozvoljavati zastave Velike Mađarske na stadionima, priopćili su u četvrtak, unatoč tome što UEFA najavljuje da će ih kazniti ako dođe do isticanja znakovlja ili zastava.

“Radi se o povijesnoj karti Mađarske koja je jednostavno pogrešno interpretirana. Postoje nesigurnosti i nesporazumi oko tih simbola, a za sve su krivi mediji. Zbog toga osjećamo da je potrebno ponoviti naše objašnjenje. Odluku o nošenju tih zastava donosi naš savez, koji će ih dozvoliti na stadionima u sljedeće dvije utakmice.

Rumunjski nogometni savez očito je pogrešno interpretirao te simbole i zbog toga napao mađarski savez. Nastavljamo se boriti protiv svih oblika rasizma i diskriminacije, ali zastave ćemo dozvoliti i zbog toga ne bismo trebali biti optuženi za rasizam ili isključivost”, priopćio je mađarski nogometni savez.

Podsjetimo, mađarska reprezentacije kvalifikacije za Euro 2024. otvara 24. ožujka protiv Crne Gore, da bi se tri dana kasnije sastali s Bugarskom. U njihovoj su grupi još Srbija i Litva.

(izvor: https://direktno.hr/, foto: Twitter)