SOCIJALDEMOKRATI Onaj tko kaže NE udruženoj ljevici taj je za ostanak HDZ-a na vlasti

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović komentirao je u četvrtak raspravu o raspuštanju Saboru kao i pripreme za predstojeće parlamentarne izbore.

Vidović smatra kako je HDZ-ova gotovo ekstremno desna retorika koju su pokazali u raspravi i u danima nakon prosvjeda ljevice pokušaj da za sebe pronađu prostor na desnom političkom spektru računajući da će time u stranu maknuti druge konkurente na desnici.

Kaže kako smo svjedočili jednom nevjerojatnom pokušaju da se određuje mjera hrvatstva i domoljublja, što pokazuje da HDZ ima veliki strah.

Što se tiče oporbe Vidović smatra izvjesnim da su neke stranke tražile prostor za pumpanje političkog ega i vlastite prepoznatljivosti umjesto zajedničkog udruženog nastupa.

Komentirao je izjavu predsjednika SDP-a Grbina koji je izjavio kako nije otvoren za suradnju sa Socijaldemokratima.

„Ima ona pjesma „Bacila je sve niz rijeku“, Grbin je davno niz vodu pustio nekad veliku i moćnu stranku SDP. Ja sam kao politički veteran i čovjek koji je stvarao i prvu veliku koaliciju pozvao na okupljanje jer je evidentno da udružena ljevica bez problema dobiva izbore. No jasno je da nemaju svi kapacitet za tu vrstu okupljanja. Teško je prevladati osobne interese, a nažalost neki od naših oporbenih kolega nemaju tu razinu odgovornosti prema biračima. Mi smo bili spremni pružiti ruku i okrenuti drugi obraz, iako smo jednu pljusku već dobili. Ušao sam u prostorije SDP-a uvjeren da je ono što nudim dobra formula i ono što građani žele“, rekao je Vidović.

Nadodao je kako svaka stranka snosi odgovornost za svoje političko ponašanje što će u konačnici prepoznati i birači.

„Žao mi je, ali moram reći da je jedno pričati priču, a drugo faktično pokazati što zapravo radiš. Netko je s pravom rekao je li sigurno da taj SDP ili Možemo doista žele vlast ili je lagodnije biti u oporbi? Vlast je odgovornost“, izjavio je.

Po pitanju daljnjeg okupljanja ljevice Vidović je naglasio kako su Socijaldemokrati tu bili pioniri, osnovali su savez Naša Hrvatska s HSS-om kojem se pridružila i programski bliska stranka Hrvatski laburisti, te je najavio da će se savezu uskoro pridružiti još jedna stranka.

„Želimo okupljati sve one koji smatraju da ujedinjeni možemo pridonijeti da se ostvari naša vizija Hrvatske kao zemlje oslobođene od korupcije i da učinimo ovu zemlju što je moguće prosperitetnijom jer to sigurno možemo“, zaključio je Vidović.

 

Socijaldemokrati