Slovenci, naoružajte se!

Bivši slovenski premijer Janez Janša na jednoj društvenoj mreži pozvao je Slovence da se naoružaju. Zašto, pročitajte u njegovoj objavi.

Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno. Hvala svima koji su proširili poziv. Čak i onima koji to ne žele. Mislim na radikalizirane medijske zvijezde koje su tijekom covid razdoblja svakodnevno pozivale na protuzakonito ponašanje ili promovirale one koji to čine, a sada se zgražaju kada netko na vrijeme upozori na opasnost i pozove na zakonito ponašanje. Pametni su shvatili poziv. Pametni i odgovorni će o tome voditi računa. Ostali će vjerovati Golobu, Poklukaru i Šarcu (ili čak Jenullu, Kovačevoj, Mukiju i paradama ponosa) da su sposobni zaštititi Sloveniju, ali i njih osobno u slučaju terorističkih napada. Što je nešto slično vjerovanju 1991. da Skolč, Jakić i Aksentijević mogu zaštititi Sloveniju pred agresijom JLA.

Riječ je o dužnosnicima aktualne vlade koji od lipnja ignoriraju pozive za sazivanje Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojem bi se razmatrale mjere za suzbijanje ilegalnih migracija i upravljanje sigurnosnim rizicima. Srušili su ogradu, a sada, kada u panici ponovno uvode kontrole na granici sa susjedima (Jučer je Golob tvrdio da takve kontrole ne rade ništa), samo preusmjeravaju protok ilegalaca s prometnica u vagone. Premijer Golob nedavno je čak izjavio da je jedino rješenje problema ilegalnih migracija učiniti ih – legalnim!!! Migranti su to shvatili slično kao i izjavu Angele Merkel 2015. da su dobrodošli u Njemačku. Ministrica Poklukar je prije nekoliko dana izjavila da je svoju sposobnost dokazala obradivši ove godine više od 40.000 ilegalnih migranata u postupku azila u Sloveniji!!!??? Ne spriječeno, nego omogućeno!!! Sadašnji ministar obrane ionako svoj resor vodi kao reality show. Pritom sadašnja Golobova bogato financira tzv nevladinih članova, koji su na nedavnom skupu u Ljubljani izravno pozvali na uništenje države Izrael i prijetili “nevjernicima” “svetim” ratom.

Vjerujemo da će slovenski policajci radije spriječiti ilegalne migracije nego igrati ulogu taksista do centara za azil. Ali kako kaže afrička poslovica: Vojska lavova predvođena slonom uvijek će biti poražena od vojske slonova predvođenih lavom. Ministar Poklukar nije sposoban ni postaviti policijsku postaju u Ivančnoj Gorici, pa ljudi u Suhoj krajini moraju osnivati ​​svoje seoske straže. Svijet se promijenio u posljednjem desetljeću. U euroatlantskom području uglavnom na gore. Zapadna civilizacija ozbiljno je potkopana iznutra u svojim vrijednosnim temeljima. Nekažnjeno zlo iz Moskve ponovno fizički prijeti našem istočnom susjedstvu. Pritisak masovnih ilegalnih migracija radikalno razara postojeći način života u EU i jača militantne, prototerorističke jezgre u europskim metropolama. Nekada sigurni i uspješni gradovi bilježe neviđeni porast kriminala. Tu, nažalost, spada i Ljubljana.

Posljednjim upadom palestinskih terorista (nekada su se u SFRJ masovno obučavali u Pančevu) u Izrael još jednom se potvrdilo koliko je važno da narod bude dobro i legalno naoružan. Na mnogim mjestima naoružani pojedinci u kibucima uspješno su spriječili još veće more žena i djece. U ljudskoj je prirodi nadati se najboljem i previdjeti zlokobne znakove nadolazećih prijetnji. U siječnju 1991. samo je 15% ispitanika odgovorilo da sigurno očekuju oružanu intervenciju JLA-e po proglašenju samostalne slovenske države. Najviši dužnosnici ljevice potpisali su peticiju protiv . Kad su svi znakovi govorili da će nas JLA napasti i da nam treba vojska ako želimo ispuniti plebiscitarnu volju naroda. I danas su pismenima jasne barem tri stvari: 1. Da s velikom vjerojatnošću možemo očekivati ​​zaoštravanje sigurnosne situacije 2. Da sadašnja vladajuća grupa nije ni približno sposobna za pravovremene procjene, pripreme i djelovanje 3. Da dakle svatko ima pravo i dužnost zaštititi svoju obitelj i državu učiniti sve što je moguće u okviru ustavnog poretka.

Stoga: Vrag je odnio šalu. Naoružajte se. Legalno.

Janez Janša