SITNICE TRI GODINE BEZ JAVNE RASVJETE!

VMO Sitnice održalo je 3. srpnja sjednicu na kojoj se raspravljalo o priključenju na infrastrukturu, plaćanju komunalnog doprinosa i zemljišta te o proširenju ulice Sitnice. Sastanku je osim članova mjesnog odbora prisustvovao i gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak.

Predsjednik VMO Milorad Mihanović ovom je prilikom istaknuo jedan veliki problem koji imaju stanovnici Sitnica, a to je da javna rasvjeta u ovom naselju ne svijetli već tri godine, te da  građani svoje objekte ne mogu priključiti na struju. Govoreći o ovom slučaju Srpak je rekao da je Grad poduzeo sve što je mogao, da su kontaktirali Ured za nacionalne manjine kao i Elektru Čakovec, no oni se nisu odazvali povodom tog pitanja.

Također, Srpak je upozorio mještane da moraju podmiriti svoje obaveze prema Gradu i platiti dug za komunalne doprinose i zemljišta. Otplata je omogućena na rate, što je podržao mjesni odbor, a bilo je navedeno da bi minimalne uplate trebale biti 100 kuna mjesečno. O tome je donesena jednoglasna odluka i stanovnici su pozvani da to počnu regulirati javljanjem u gradsku upravu.

Na kraju je donesena odluka da se proširi Detaljni plan Ulice Sitnice.

(rt, foto Tin Tomanić)

sit 6