SD PRIOPĆENJE Plenkovićeva optužba da Socijaldemokrati manipuliraju sindikatima je infantilna i politički dubiozna

 Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović komentirao je u srijedu izjavu premijera Plenkovića vezanu uz moguću najavu štrajka prosvjetnih radnika, nakon sastanka kojeg su održali predstavnici sindikata u obrazovanju u utorak, gdje je premijer direktno optužio sindikate da su politički instrumentalizirani od strane Socijaldemokrata.

Vidović smatra da je tumačenje činjenice da se sastao i razgovarao sa sindikatima kao instumentalizaciju sindikata nedopustivo i krajnje politički dubiozno.

„Kad su sindikati dobili taj „sjajni“ uradak zvan Uredba o plaćama bili su strašno veseli i oduševljeni i onda se pojavio Davorko Vidović i rekao to ništa ne valja, idemo sada štrajkati i rušiti Vladu. To je infantilna i nevjerojatno plitka izjava. Predsjednik Vlade sebi dozvoljava uspostavljati demokratske standarde i dovodi u pitanje činjenicu da su Socijaldemokrati po naravi bliski sindikatima i radnicima. Vilim Ribić, doajen sindikalnog pokreta u Hrvatskoj u ovih 30 godina, nakon umirovljenja jest član Socijaldemokrata i mi razgovaramo sa svim sindikatima i s njima smo dužni razgovarati, a naročito o ovom vrlo važnom projektu koji se tiče plaća kao ključnom elementu moguće reforme javne uprave koja je državni prioritet Hrvatske. Mi zasad imamo jedini tu vrstu kontakata iako su oni poželjni za sve one koji sebe nazivaju lijevim političkim strankama.“ – izjavio je Vidović.

Nadodao je kako se Socijaldemokrati ograđuju od ovih optužba da dirigiraju sindikatima te da smatra kako je riječ o manipulaciji koja dolazi od strane predstavnika HDZ-a, a primarno je usmjerena prama njihovom članstvu.

 Socijaldemokrati