Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku SDP-a Međimurja zahvaljuje građanima na odazivu!

U subotu, 28.10.2023. u Prelogu na gradskoj tržnici, od 8:30 do 11 sati Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku SDP-a Međimurske županije održao je javnozdravstvenu akciju na kojoj su brojni građani koji su se odazvali provjerili svoj krvni tlak, šećer u krvi i porazgovarali sa zdravstvenim osobljem. Hvala svima na lijepom odazivu!

Važno je redovito brinuti o svom zdravlju. Veći dio građana imao je dobre vrijednosti tlaka i šećera, no bilo je i onih kojima je izmjeren visok šećer u krvi i visoke vrijednosti krvnog tlaka te im je savjetovana terapija, korekcija doza lijekova, odnosno upućeni su da se narednih dana jave svom obiteljskom liječniku.

Šećerna bolest (dijabetes) i povišen krvni tlak (arterijska hipertenzija) veliki su javnozdravstveni problem u našoj zemlji i svijetu. Dugo ne bole i ne izazivaju simptome, no kasno dijagnosticirani i nedovoljno liječeni vode prema kroničnim komplikacijama dijabetesa, odnosno bolestima srca i krvnih žila i drugih bolesti.  Dijabetes je vodeći uzrok i bolesti bubrega, sljepoće i amputacije udova. Podizanjem svijesti građana o važnosti uravnotežene prehrane, redovite tjelesne aktivnosti, smanjenja soli i loših masnoća u prehrani te o važnosti prevencije bolesti, ranog otkrivanja i pravovremenog liječenja doprinijelo bi se smanjenju smrtnosti naših građana i povećanju kvalitete života oboljelih.

Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku SDP-a Međimurske županije nastavit će sa svojim javnozdravstvenim djelovanjem diljem Međimurja, kao i prethodnih godina. Pridružite nam se!

Savjet za zdravstvo i socijalnu politiku SDP-a Međimurske županije