Saša Horvat predstavio kandidaturu za načelnika Općine Šenkovec

Saša Horvat zajednički kandidat za načelnika Nezavisne liste Matije Posavca, Hrvatske stranke umirovljenika i Hrvatske seljačke stranke

Aktualni načelnik Općine Šenkovec Saša Horvat na predstojeće lokalne izbore izlazi kao zajednički kandidat koalicije koju čine: Nezavisna lista Matije Posavca, Hrvatska stranka umirovljenika i Hrvatska seljačka stranka. Osim što će Saša Horvat biti njihov zajednički kandidat za načelnika Općine Šenkovec ova će koalicija imati i zajedničku listu za Općinsko vijeće Općine Šenkovec.

Ovakva podrška Saši Horvatu rezultat je njegovog predanog rada na razvoju Općine Šenkovec u proteklih 12 godina. Nakon jednog mandata zamjenika načelnika, od 2013. do 2021.godine obnašao je dužnost načelnika te, uz punu angažiranost svojeg tima, pokazao kako se brojni kapitalni i infrastrukturni projekti u naseljima Šenkovec i Knezovec mogu realizirati uz racionalno  i domaćinsko upravljanje proračunskim novcem. Čitavo vrijeme, iako poptpuno posvećen napretku općine, svoju je dužnost obavljao volonterski, čime su ostvarene značajne uštede za općinski proračun.

Među dosada realiziranim projektima u mandatima Saše Horvata posebno se izdvajaju: izgradnja i rekonstrukcija kanalizacije te rekonstrukcija prometnica u pet ulica u Šenkovcu, izgradnja sportske dvorane u sklopu SRC Gorčica, dogradnja i uređenje Dječjeg vrtića „Vrapčić „ Šenkovec, izgradnja širokopojasne optičke mreže , izgradnja nogostupa te zbrinjavanje oborinske odvodnje u Knezovcu, energetska obnova Kulturnog centra Knezovec kao i mnogi manji projekti. Tome svakako treba dodati značajna sredstva uložena u Socijalni program Općine Šenkovec kroz koji se, svake godine, trećina proračuna koristi za razne oblike sufinanciranja i pomoći mještanima.

Postignuća u protekla dva mandata načelnika Saše Horvata velikim dijelom su i rezultat kontinuirane  suradnje sa županom Međimurske županije Matijom Posavcem koji je pružao punu podršku svim razvojnim projektima Općine Šenkovec. Zato je i činjenica da se Nezavisna lista Matije Posavca pojavljuje kao nositelj Koalicije stranaka u Općini Šenkovec na Lokalnim izborima 16.svibnja 2021. godine logičan nastavak takve suradnje.

Najvažniji projekti koalicije koja podupire Sašu Horvata u narednom mandatu su: projekt rekonstrukcije 8 ulica  sa zbrinjavanjem oborinskih voda u Šenkovcu, projektiranje i izgradnja Kulturnog centra s DVD spremištem, uređenje Trga svete Jelene, modernizacija javne rasvjete u Šenkovcu i Knezovcu novim LED rasvjetnim tijelima, proširenje sportskih sadržaja SRC Gorčica, kao i niz drugih projekata kojima će se unaprijediti kvaliteta života svih stanovnika Općine Šenkovec.

U realizaciju svih spomenutih projekata uključiti će se svi kandidati sa Zajedničke koalicijske liste za Općinsko vijeće Općine Šenkovec koji svojim znanjem te dobitnom kombinacijom mladosti i iskustva jamče napredak Općine Šenkovec. Na listi koalicije koju čine Nezavisna lista Matije Posavca, Hrvatska stranka umirovljenika i  Hrvatska seljačka stranka nalaze se mladi visokoobrazovani kandidati kao i oni stariji iza kojih stoji bogato životno i političko iskustvo. Svi oni, predvođeni načelnikom Sašom Horvatom, dati će svoj puni doprinos daljnjem napretku Općine Šenkovec u gospodarskom, socijalnom i kulturom pogledu.

Nadamo se i želimo da Saša Horvat kao načelnik Općine Šenkovec zajedno sa svojim timom u narednom mandatu 2021. – 2025. realizira planirane projekte u naseljima Šenkovcu i Knezovcu koji će mještanima Općine Šenkovec omogućiti kvalitetniji i ljepši život.

NEZAVISNA LISTA

Matiije Posavca