Šarena laž

Pitali ste nas što mislimo o Novom Ovršnom zakonu? To je obična ŠARENA LAŽ.

Zašto? Ovaj slatki omot oko gorke pilule, je ovaj dio koji govori da će regres, božićnice, uskrsnice i naknada za topli obrok, biti izuzeti od ovrhe. Takva su rješenja trebali donijeti još prije 4 godine, da ovršeni građani mogu lakše disati. Ovako, oni to čuvaju za prekrivanje otrovnog dijela pilule.

Taj dio je onaj zbog čega i donose ovaj zakon, izigrati Europsku Uniju koja ne priznaje naš ovršni postupak koji vode javni bilježnici i koji naravno ne postoji nigdje u civiliziranom svijetu. Nazvat će javne bilježnike POVJERENICIMA SUDA i onda ćemo se svi pretvarati da je ovršni postupak vodio sud, a ne javni bilježnik. Na taj način misle ovršavati ljude koji su pobjegli od njihove čizme i rade danas kao slobodni ljudi širom EU i Svijeta. Ovdje su iscrpili bazen, pa bi se željeli dočepati drugog, izdašnijeg resursa. Žele euriće. E, pa ne može proći. Nismo ni mi, a niti je EU tako naivna.

Na dalje, smanjit će se troškovi  postupka, kao da nam je time ukazana posebna milost, a ne prestanak zelenaško-kamatarske prakse.

Vlada ne žuri s donošenjem ovog Zakona jer njoj i partnerima, očito odgovara ovaj postojeći zakon. Na upite javnosti o nevolji i patnjama ovršenih vole odgovarati sa: „radimo na donošenju novog zakona“, kao pokaz da nešto rade u tom smislu i kao da će to riješiti sve nagomilane i višeslojne probleme.

Udruga Ovršni