SANDRA HERMAN: Želim veliku koaliciju sa svim Međimurkama i Međimurcima

Kandidatkinja za prvu međimursku županicu Sandra Herman danas je Županijskom izbornom povjerenstvu predala svoju kandidaturu. Herman, koju podržavaju međimurski Reformisti, HSS i SDP, prikupila je preko 3.000 potpisa podrške, daleko više od potrebnog broja, na čemu je zahvalila cijelom svom timu, ali ponajviše međimurskim građanima.

-Ovako veliki broj potpisa kojima su mi građani dali mogućnost sudjelovanja u izbornoj utrci za mene je posebna odgovornost i obveza. Ponosim se što sam prva žena koja se kandidirala za ovu dužnost, a jedina velika koalicija koju želim sklopiti je ona sa svim Međimurkama i Međimurcima, naglasila je Herman istakavši da na predstojećim izborima biramo osobe, a ne stranke.

-Drago mi je što su me građani prepoznali kao osobu koja ima dovoljno znanja i iskustva, ali i hrabrosti za suočavanje sa svim problemima i izazovima. Međimurje mi je prvo u srcu što sam pokazala i kao dugogodišnja zamjenica župana u gotovo dva mandata, ali i na svim ostalim dužnostima. Baš zbog toga što su mi Međimurke i Međimurci prvi nisam mogla ostati po strani u ovom složenom trenutku za Međimurju, već sam preuzela odgovornost i to je osnovni motiv moje kandidature, rekla je Herman.

Naglasila je da se raduje sučeljavanju stavova i vizija sa svojim protukandidatima.

-Pozivam ih da nam jedina tema bude rasprava o temama od najvećeg značaja za sve stanovnike Međimurja te iznošenje konkretnih planova, ciljeva i programa, poručila je Herman.

Kandidat za njezinog zamjenika Zoran Vidović rekao je da od suradnje sa Sandrom Herman očekuje samo pozitivna postignuća.

-Prije desetak dana, na početku procesa prikupljanja potpisa, podsjetio sam na našu uspješnu suradnju u periodu od 2013. do 2017. godine, kada smo oboje bili zamjenici župana i sa zadovoljstvom mogu reći, već i nakon ovog kratkog vremena, da smo je nastavili kao da nikad nije ni bila prekinuta. Na temelju ranijih iskustava, ali i načina na koji Sandra sada vodi naš tim okupljajući i povezujući sve kojima je stalo do Međimurja te svake Međimurke i Međimurca uvjeren sam da je to najbolji model na kojem možemo graditi daljnji razvoj našeg kraja i njegovu bolju budućnost, rekao je Vidović.

Povjerenik međimurskog SDP-a Nikola Novak istakao je da Sandra Herman svojim ponašanjem iskazuje osobine pravog lidera.

-Sandrini istupi i način komunikacije i rada već su nam potvrdili da smo kao stranka donijeli dobru odluku. Sandra Herman je autentični glas Međimurja  i osoba koja zaslužuje da se oko nje okupe svi oni čija su razmišljanja i stavovi bliski građanskom centru i ljevici. Podsjećam da se u ovom slučaju radi o kandidaturi prve žene za dužnost međimurskog župana i ako ne politički, onda me ljudski začuđuje količina podmetanja i udaraca ispod pojasa koje je, međutim, stoički istrpjela pokazavši da se kao jaka žena i lider može nositi sa svim izazovima, naglasio je Novak.

(tekst i foto: Miljenko Ovčar)