Saborski zastupnik Darko Horvat dočekuje Gabrijelu Žalac, ministricu regionalnog razvoja i EU fondova

Saborski zastupnik i predsjednik HDZ-a Međimurske županije  DARKO HORVAT bit će sutra ,u utorak 16.04.2018., domaćin  Gabrijeli Žalac ,ministrici regionalnog razvoja i fondova Europske unije, koja na njegov poziv dolazi u Međimurje.

Na radnom sastanku u prostorijama HDZ-a u Čakovcu saborski će  zastupnik Horvat predstaviti ministrici prioritete  u kandidiranim projektima jedinica  lokalne i područne uprave u Međimurskoj županiji, a za koje se kao izvor financiranja očekuju sredstva iz fondova Europske unije.

Isto tako će ministrica Žalac u kratkoj prezentaciji članovima predsjedništva HDZ-a MŽ  predstaviti otvorene natječaje,unutar kojih se do kraja 2020. može aplicirati. Također će upoznati nazočne sa ključnim smjernicama za novo programsko razdoblje 2021.-2027. , a za koje se u ovom trenutku priprema projektna dokumentacija.

U svom cjelodnevnom posjetu ministrica Žalac posjetit će i Županiju Međimursku, Grad Čakovec, te općine Strahoninec , Podturen i Domašinec , jedinice lokalne uprave u kojima se realiziraju projekti za koje su uspješno riješene aplikacije kroz ministarstvo, a izvor financiranja su EU fondovi.

(Tajništvo HDZ-a Međimurske županije)