SA SLOVENCIMA DOGOVORENA ZAOBILAZNICA IZA „CIMPERA“

Dana 23. veljače 2015. godine u Općini Lendava održan je sastanak u svezi izgradnje zaobilaznice Mursko Središće i mosta preko rijeke Mure. Na sastanku su bili gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak i župan Općine Lendava Anton Balažek sa suradnicima. Nazočio je također i predstavnik Agencije Republike Slovenije za okolje g. Kustec, te predstavnici slovenske firme ZEU i hrvatske URBIA-e, a koje se bave izradom prostorno planske dokumentacije,te ujedno firma URBIA koja radi idejno rješenje zaobilaznice i novog mosta preko rijeke Mure sa spojem na slovensku mrežu cesta.

Na današnjem sastanku dogovorena je, tj. izabrana je po mišljenju svih nazočnih, najbolja varijanta smještaja mosta i pozicija spoja na slovenske ceste.

Zaobilaznica bi prolazila iza tvrtke Team (cca. 200 m prema Peklenici) kružnim tokom prešla cestu prema Peklenici, te nastavila do rijeke Mure preko „donjih sinokoša“ prešla preko rijeke Mure novim mostom te zatim nadvožnjakom preko željezničke pruge  nastavila do stare ceste prema Lendavi na koju bi se spojila  kružnim tokom između cestovnog mosta i trgovine „Duty free shop.“

U roku dva tjedna tvrtka Urbia završit će idejno rješenje, prema današnjem dogovoru,  će na temelju toga Grad Mursko Središće i Općina Lendava, kojoj će grad ustupiti idejno rješenje na uporabu , zatražiti od svih javnih poduzeća te nadležnih ministarstava prethodna mišljenja, svaki u svojoj matičnoj državi, kako bi se izbjegle eventualno moguće zapreke u kasnijem projektiranju, stoji u priopćenju za medije koje je poslao Grad Mursko Središće.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_1023