RUPIČASTIM MAKADAMOM DO RECIKLAŽNOG DVORIŠTA – ŠTO ČEKA GRAD MURSKO SREDIŠĆE?

U svibnju prošle godine svečano je otvoreno prvo reciklažno dvorište u gradu Mursko Središće. Murs-ekom poduzeće za gospodarenje otpadom u njega je uložilo oko milijun kuna, od čega je jedan dio financiran beskamatnim kreditom. Tom je prilikom gradonačelnik Dražen Srpak naveo da je sretan što su Murs-ekom i Grad Mursko Središće uspjeli ostvariti ovaj lijepi pomak u gospodarenju otpadom.

Od toga je prošlo 9 mjeseci, reciklažno dvorište dobro radi i u potpunosti ispunjava svoju svrhu no ipak u svemu tome postoji jedan veliki problem na koji je upozorio Mario Nerer, vijećnik SDP-a na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća. On je rekao da dvorište koristi sve više građana koji do njega moraju doći katastrofalnim makadamskim putem, koji je pun rupa i u jadnom stanju. Postavio je pitanje gradonačelniku Draženu Srpaku da li Grad ima namjeru obnoviti i urediti taj put ili to mora učiniti vlasnik reciklažnog dvorišta?

Srpak mu je odgovorio da je Grad tu cestu već popravljao, a ona na kraju mora biti i biti će asfaltirana. U proračunu za 2016. godinu sredstva za to nisu predviđena jer je Murs-ekom zakasnio s prijedlogom, a proračun je već bio gotov. U svakom slučaju to pitanje će se čim prije pokušati riješiti, možda već ove godine.

A evo što nam je o tome rekao direktor Murs-ekoma Juraj Zadravec:

„Mi smo dobili građevinsku dozvolu za izgradnju garaže i skladišta kao i onu za reciklažno dvorište. Za sve to smo uredno platili komunalnu naknadu, a Grad se obavezao da će pristupnu cestu asfaltirati. Do sada se to nije dogodilo pa korisnici moraju koristiti ovu koja je stvarno u vrlo lošem stanju. K našem dvorištu gravitira 20 tisuća ljudi jer je ono predviđeno i za susjedne općine pa tim putem dnevno prođe stotinu automobila i drugih vozila. Nadam se da će se ovaj problem ukloniti čim prije jer frekvencija prometa se stalno povećava i cesta u ovakvom stanju to neće moći dugo izdržati“

(R. Tomanić)

SAM_2938

SAM_2939

IMG_8010

unnamed-512

unnamed-68

unnamed-96

10460294_971334462917376_6748058663956942608_n