ROMI U SITNICAMA DOBIVAJU KAPELICU – VATROGASCI REGULIRAJU PROMET ! (foto Tin Tomanić)

Na 10. sjednici stručnog kolegija Grada Mursko Središće održane danas, jedan od zaključaka je i da se Romima u Sitnicama uz suradnju njihovog Mjesnog odbora izgradi kapelica. Tako će mještani dio svojih vjerskih aktivnosti moći obavljati u naselju.

Svi koji namjeravate danas za Čakovec pripazite ! U Sitnicama naši vatrogasci reguliraju promet jer se preko ceste proteže crijevo za vodu koje doseže do obližnje naftne bušotine !

U nastavku pročitajte sve zaključke današnje sjednice stručnog kolegija.

 

1. Zamolba za organiziranje prijevoza djece romske nacionalnosti predškolske dobi u 2013./2014. pedagoškoj godini, upućena Upravnom odjelu za obrazovanje, kulturu i šport, Međimurske županije, prima se na znanje te će se Grad Mursko Središće aktivno uključiti u rješavanje iste.

 

2. Ponuda uredskog materijala – od 3 pristigle ponude „Narodne novine“ d.d. Čakovec je najpovoljniji ponuđač, te će se sa istim sklopiti ugovor o nabavi i dobavi uredskog materijala,

 

3. Mesur Rošić, Frankopanska 46, Mursko Središće – odobrava se zamolba da se kao članu Hrvatske reprezentacije invalida financijski pomogne pri odlasku na Svjetsko prvenstvo u BIH u lovu ribe na plovak pri čemu Grad Mursko Središće izdvaja 500,00 kuna iz sredstava za sport.

 

4. „Decora Ars“, Braće Radić 117, Varaždin – izrada dekoracije od stiropora – odobrava se narudžba jednog grba Grada Mursko Središće.

 

5. Izvješće o provedenim aktivnostima u vrijeme žetvene sezone 2013 – Dobrovoljno vatrogasno    društvo Mursko Središće – Grad Mursko Središće se zahvaljuje na provedbi mjera žetvene sezone i usvaja izvješća.

 

6. Zamolba mještana Sitnica za pomoć u izgradnji kapelice u naselju Roma Sitnice – Grad Mursko Središće podržava inicijativu mještana za izgradnju kapelice i traži mišljenje mjesnog odbora Sitnice o toj inicijativi, te će se nakon pribavljenog mišljenja nastaviti sa daljnjim dogovorima i aktivnostima oko izgradnje kapelice.

 

7. NK Rudar Mursko Središće – odobrava se zamolba za Međunarodni turnir mlađih kategorija pri čemu Grad Mursko Središće izdvaja 1000,00 kuna iz sredstava za sport.

 

8. Udruga umirovljenika Mursko Središće – zamolba za uvođenje klima uređaja u dodijeljene prostorije Udruge umirovljenika se odobrava.

 

 

 

Navedeni zaključci stupaju na snagu danom donošenja i objavit će se na oglasnoj ploči Grada Mursko Središće, u lokalnim tjednicima i na službenoj internet stranici Grada, a prijedlozi odluka dostavljaju se Gradskom vijeću na razmatranje i usvajanje.