ROBERTA BARAT USTVRDILA DA JE MIHANOVIĆEVA OPASNA ZA SUDIONIKE U PROMETU

Na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog Vijeća Grada Mursko Središće Roberta Barat (SDP) postavila je gradonačelniku Draženu Srpaku tri pitanja. Prvo je bilo koji status ima rekonstruirana Ulica Antuna Mihanovića, da li se o tom projektu raspravljalo na Gradskom vijeću i da li je izdana uporabna dozvola.

02

Srpak je odgovorio da ulica spada u nerazvrstane ceste, da je financirana iz drugih izvora, tehnički pregled je obavljen, a uporabna dozvola stiže drugi (ovaj) tjedan. Također o ovom projektu se više puta raspravljalo na Gradskom vijeću što se može i provjeriti.

01

Drugo Robertino pitanje odnosilo se na promet kamiona do 7,5 tona nosivosti tom ulicom koji je dozvoljen te je ustvrdila da se oni teško mogu mimoići. Neka su mjesta kritična, tamo gdje su branici s obje strane pa već postoje otisci guma, a i samo parkiralište ima izlaz na cestu. Sve to ulicu čini opasnom za sudionike u prometu pogotovo ako će se promijeniti status ulice jer je već sada navedeno da ona služi i kao zaobilaznica prema Selnici i Čakovcu. Promet se može višestruko povećati što će isto biti opasno. Također je kazala da se u ovo što govori osobno uvjerila vozeći se Mihanovićevom.

03

Srpak joj je zahvalio za brigu koju pokazuje te rekao kako je ulica puno sigurnija nego prije, pješaci su osigurani jer imaju stazu, ulica je šira, asfaltirana i osvijetljena i smatra da se napravio dobar posao. U svemu tome sudjelovali su projektanti, a svi mjerodavni subjekti zaključno sa policijom dali su pozitivno mišljenje.

Treće pitanje bilo je vezano uz odbore. Gospođa Barat kazala je da je formiran 21 odbor i to na inicijativu Kluba vijećnika SDP-a s ciljem da se što veći broj građana uključi u suodlučivanje, a da bi se grad razvijao u pozitivnom smjeru. Zatražila je odgovor na pitanje koliko su se u ove 3 i pol godine ti odbori pojedinačno sastali i o kojim su temama raspravljali?

Srpak je rekao da će na ovo pitanje dobiti pismeni odgovor, no u svakom slučaju u gradu se puno toga napravilo.

(rt, foto Tin Tomanić)

img_0222