ROBERTA BARAT: GRADU NISU POTREBNI NOVI IZBORI, A SDP SIGURNO NEĆE OPSTRUIRATI KONSTITUIRANJE GRADSKOG VIJEĆA !

Naš jučerašnji članak pod naslovom “Kome će se prikloniti Ivana Maltarić? Mogući i novi izbori” podigao je dosta gradske prašine. Zanimljiva je bila prepiska (komentari) na našoj facebook stranici između predsjednice gradskog SDP-a gospođe Roberte Barat i Muralista,pa stoga taj dio prenosimo u cijelosti. Također, zamolili smo gospođu Robertu kao i gospodina Kutnjaka da daju iintervju našem glasilu te tako detaljnije pojasne svoja stajališta i obrazlože poglede na trenutnu političku situaciju u našem gradu. Nadamo se da će pristati i da ćemo uskoro imati priliku to objaviti. Evo sada komentara s našeg facebooka.

  • Roberta Barat O tome kome će se prikloniti HNS uopće ne ovise novi izbori. Izbori u gradu završili su. Odnos u gradskom vijeću je jasan. Većinu u Vijeću imat će ona koalicija koja će biti brojnija bez obzira na političku opciju gradonačelnika. A ova šutnja samo je čekanje da prođu izbori za župana. HNS je već donio odluku. Što se Laburista tiče, u članku se ne navodi najnovija izjava gospodina Lesara. Ona je ponešto u kontradikciji s onim što je rečeno u članku. Predlažem da autori članka prate aktualna događanja. U protivnom-Muralist neće biti baš objektivno, iako je neovisno glasilo.
  • Muralist Gospođo Barat, Muralist ne može prihvatiti ni jednu tvrdnju iznesenu u vašem komentaru.Tvrdite da o HNS-u ne ovise novi izbori , a ako uđete u koaliciju s njima imati ćete 7 vijećnika kao i HDZ. Ako laburisti ostanu po strani, kako mislite oformiti Gradsko vijeće? Zatim tvrdite da je HNS već donio odluku,naravno ne navodeći kakvu. Dok se neka službena koalicija s bilo koje strane ne potpiše sve su opcije otvorene. pa tako i novi izbori. Što se tiče gospodina Lesara kažete da smo u kontradiktornosti s njegovim najnovijim izjavama i da zbog toga nismo objektivni. Pratiti njegove izjave iz sata u sat nije nam primarna zadaća,a on ih i onako može uvijek promijeniti.Pravo je SDP-a kao pobjedničke liste da pokuša sataviti koaliciju i tako dobiti većinu u Gradskom vijeću. Muralist je upućen u sve zakulisne igre koje se oko toga odvijaju u oba zainteresirana bloka, međutim za sada ih ne namjeravamo objaviti jer bi nekog mogle stvarno povrijediti! Hvala vam na vašem komentaru i primite srdačan pozdrav!
  • Roberta Barat To što ni jedna opcija nema većinu nije razlog za nove izbore.  Razlozi novih izbora jasno su navedeni u Zakonu.. Ne sumnjam da će se Vijeće konstituirati. S nečijom većinom ili ne. SDP sigurno neće opstruirati konstituiranje. O zakulisnim igrama ne znam ništa,ali-bit će zanimljivo čitati.  srdačan pozdrav i Vama.
  • Muralist Novi izbori nisu nikako opcija za naš grad. Muralist to napominje samo kao jednu od mogućih solucija. Nadamo se da će se stranke dogovoriti i zajednički raditi za sveopći boljitak. Stranice Muralista su vama gospođo Barat, kao i SDP-u i svim drugim strankama uvijek otvorene za bilo kakvu objavu, reakciju ili želju da sa nečim upoznate naše građane. Također bilo bi nam drago da nam intervju da i gospodin Marijan Kutnjak, naravno ako on to želi.Naš novinar će s njim stupiti u kontakt i nadamo se da nas neće odbiti.
  • Roberta Barat Tako sam i shvatila Muralist i drago mi je to čuti. Ponavljanje izbora ne treba prizivati. Nadajmo se konstruktivnoj borbi argumenatima i radu na opće dobro. To su,vjerujem,birali svi građani izašli na izbore ma za koju opciju glasali.