Restart koalicija sa skupa u Čakovcu najavila novi početak za Hrvatsku

U petak navečer u Čakovcu su se okupili kandidati Restart koalicije za Parlamentarne izbore u III. izbornoj jedinici kako predstavili svoj program. Osim njih, bili su tu i kandidat za premijera Restart koalicije te predsjednik SDP-a Davor Bernardić te predsjednici HSU-a i MDS-a Silvano Hrelja i Željko Pavlic, stranaka koje zajedno s SDP-om, HSS-om, GLASOM, SNAGOM i IDS-om čine ovu koaliciju.

„U odličan izborni rezultat u III. izbornoj jedinici  ne sumnjam, a nakon 5. srpnja novu hrvatsku vladu formirat će upravo ova koalicija“, rekao je predstavljajući program Davor Bernardić. Jedna od prvih stvari koju će učiniti, rekao je Bernardić,  je povećanje minimalne plaće na 4.000,00 kuna te neoporezivog dijela plaće na 5.000,00 kuna. Na taj način direktno će utjecati na povećanje prihoda oko 700 tisuća naših građana. Najavio je i poticaje izvoznicima, što je izuzetno važno za ovaj dio Hrvatske, gdje se još uvijek proizvodi i izvozi, a kao jednu od mjera poticanja gospodarstva istaknuo je i ukidanje poreza ne reinvestiranu dobit. Zbog situacije s Koronom, nova će vlada trebati uložiti iznimne napore kako bi se spasilo gospodarstvo te spriječili otkazi, a jedino tko to može učiniti je Restart koalicija. Posebno je istaknuo i borbu protiv korupcije, koja sprječava našu zemlju da krene naprijed.“

Kandidat broj 4 na listi broj 17 u III. izbornoj jedinici, gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač, rekao je da stranke okupljene u ovoj koalicije vode brojne gradove i općine na sjeverozapadu Hrvatske. Te sredine su u pravilu razvijenije i prosperitetnije, u njima se radi i gradi te uspješno upravlja. Ljudi koji su na listi imaju dovoljno znanja, sposobnosti i volje da te uspješne modele preslikaju na čitavu zemlju. Obišli smo sjevernu zaobilaznicu Čakovca koja je pred otvaranjem, projekt koji je započela Milanovićeva Vlada i koji je izuzetno važan za cijeli kraj, kako bismo najavili nastavak njene gradnje, kao i izgradnju zaobilaznica Nedelišća, Preloga i Murskog Središća te obnovu željezničke mreže. Prometna infrastruktura važna je za daljnji razvoj gospodarstva te za podizanje kvalitete života svih nas.

Okupljenim novinarima obratio se i 2. na listi župan Međimurske županije Matija Posavec. Međimurje je županija sa rezultatima, kod nas je gospodarstvo koje puno više izvozi nego uvozi, gdje pada nezaposlenost, gdje je produktivnost veća nego u drugim regijama. Međimurje je prva županija u Hrvatskoj koja će u potpunosti digitalizirati poslovanje, kod nas u javnom sektoru radi samo 4 posto ukupnog zaposlenog stanovništva. Efikasnost našeg zdravstvenog sustava je na razini prosjeka EU, a takvo je pravosuđe. To su poruke koje dolaze od Restart koalicije, a nakon 5. srpnja na naj ćemo način mijenjati i Hrvatsku.

Prvi na listi Restart koalicije  u III. izbornoj jedinci, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, rekao je da došlo vrijeme da i sjeverni dio Hrvatske dobije pravu potporu za svoje projekte. Dok drugi dobivaju sve, naše tri županije oslonjene su na vlastite snage te minimalne i simbolične potpore iz Zagreba. Unatoč tome, najrazvijeniji smo dio Hrvatske, prvi smo po brojnim pokazateljima koji se tiču privlačenja EU fondova i učinkovitosti njihovog trošenja. Nakon izbora te pobjede Restart koalicije, dobit ćemo isti status kao i ostali dijelovi Hrvatske, a to ćemo sigurno znati iskoristiti.

I na kraju, kako je rekao kandidat za premijera Restart koalicije, 5. siječnja biramo između dva puta. Prvi je utabani put HDZ-ove korupcije, a drugi je novi početak Restart koalicije. Treba napomenuti da je nakon čakovečkog okupljanja Restart koalicija zbog situacije s Koronom, ograničila svoje aktivnosti na terenu tijekom kampanje. Ona se nastavlja konferencijama za novinare te na društvenim mrežama. (m)