Renata Kovačić zatražila „ležeće policajce“ u Frankopanskoj ulici i LED rasvjetu u Hlapičini

Na aktualnom satu zadnje sjednice Gradskog vijeća Grada Mursko Središće Renata Kovačić (SDP) postavila je gradonačelniku Draženu Srpaku dva pitanja. Prvo je bilo vezano uz sigurnost školske djece te je upitala da li se u Frankopanskoj ulici koja vodi prema OŠ Mursko Središće kod pješačkog prijelaza mogu postaviti „ležeći policajci“. Napomenula je da je tu sada i novi dječji vrtić, a djeca, kakva su, cestu prelaze gdje stignu dok su vozači i dalje nesmotreni.

Gradonačelnik je odgovorio da je to županijska cesta s kojom upravlja Grad i da je za „ležeće policajce“ već bilo prijedloga za državnu cestu D-209 međutim obrazloženje je bilo da to stvara probleme ljudima koji tamo žive jer dolazi do naglog kočenja i stvaranja buke i lupanja. Kazao je da on nije dovoljno stručan da odredi da li je to dobro ili nije. Istina je da vozači voze brzo i uskoro će se oobjaviti podaci o naplaćenim kaznama. On nije protiv postavljanja, ali za to se prvo mora uputiti prijedlog mjerodavnima.

Renata Kovačić je na to dodala da ne vidi u čemu bi bio problem jer su takvi usporivači prometa postavljeni i svugdje u Čakovcu.

Drugo njezino pitanje odnosilo se na postavljanje LED rasvjete u Hlapičini tj. kada će se ona postaviti?

Srpak je na to rekao da nitko nije zapostavljen ni zaboravljen i mještani Hlapičine to znaju preko svojeg MO. Kada se radio projekt zadane parametre ispunjavalo je samo Mursko Središće, a ostala naselja su ispala jer tu nije bilo uštede. No ti projekti su propali pa ćemo u to ići sami ili preko Ministarstva graditeljstva, a glavne projekte treba napraviti za sva naselja. Sva rasvjeta će biti zamijenjena, završio je gradonačelnik.

(R. Tomanić, foto A. Jurak)