POD ALPAMA Reagiranje jednog Međimurca: Milanović izvršio državni udar?

Kao običan mali međimurski seljak, razmišljam mora li predsjednik države poštivati zakone i propise Republike Hrvatske !

Zakon o grbu, zastavi i himni Republike Hrvatske te zastavi i lenti predsjednika Republike Hrvatske, propisuje da ne idem u detalje, da se grb, zastava i himna Republike Hrvatske rabe u skladu s odredbama ovoga zakona, na način kojim se ističe ugled i dostojanstvo Republike Hrvatske. Konkretnije Grb, zastava i himna Republike Hrvatske mogu se rabiti u obliku, opisu i tekstu koji su utvrđeni Ustavom Republike Hrvatske i uređeni ovim zakonom. Uporaba grba, zastave i himne Republike Hrvatske slobodna je u umjetničkom i glazbenom stvaralaštvu i u odgojno-nastavne svrhe, pod uvjetom da se time ne vrijeđa ugled i dostojanstvo Republike Hrvatske.

A ne znam kako kome, meni je oblik Himne koju je izvela Josipa Lisac na inauguraciji vrijeđanje ugleda i dostojanstva Republike Hrvatske. Zakon je jasan Himna Republike Hrvatske ne smije se izvoditi na način i u prilikama koji vrijeđaju ugled i dostojanstvo Republike Hrvatske.

Ajmo dalje!

Već drugi puta predsjednik ne želi odati počast poginulim braniteljima zato što su nazočni pripadnici udruge HOS.

No oznake (grb) koji su i na jednom i na drugom mjestu imali pripadnici udruga HOS su opisani u Statutu te udruge i odobreni od Vlade RH (resorno ministarstvo za udruge) i bez obzira na moje ili bilo čije drugo mišljenje o HOS-u, dok je njihov grb službeno odobren NITKO, pa ni predsjednik ne može uvjetovati da pripadnici udruga HOS-a s tim obilježjima ne smiju biti da obilježavanjima obljetnica iz Domovinskog rata. Napose oznake HOS-a nemaju savršeno nikakve veze s NDH ili ustašama. To što neki misle da ima je zato što non stop trubi Pupovac, pa je trubio Josipović i evo sada nastavlja Milanović.

Stoga se pitam, moraju li se u Hrvatskoj poštivati hrvatski propisi, ako to ne čini sam državni vrh?

Kada oni koji smete grb HOS-a (hvata ih paničan strah) isposluju da se izgled grba promijeni u Statutu tih udruga, imati će pravo ne priznavati taj grb u bilo kom obliku.

Pitam se kad ćemo konačno postati pravna država !!!!!!

Ustavni sud nije zabranio krilaticu “ZA DOM SPREMNI!” ali je ni predsjednik ni premijer ne priznaju ?

Koliko se sjećam da svaki predsjednik kod proglašenja izborne pobjede obećava da će biti predsjednik svih građana Hrvatske! Očigledno nije tako. Članove udruge HOS-a ne prihvaća kao građane Hrvatske.

Nisam član HOS-a, ali koliko znam udruge HOS-a ni u jednom segmentu ne djeluju destruktivno da opstojnost Republike Hrvatske za razliku od nekih stranaka koje su čak u Saboru !

Koliko ja sva ta sprdačinu i kršenje međunarodnog ugleda Republike Hrvatske od strane nekih političara iz samog državnog vrha prouzročila čak razdor među braniteljima, te se čak nekim braniteljima koji obnašaju funkcije zapovijeda da moraju demonstrativno napuštati zajedno s Predsjednikom skupove na koje se pojavi i jedna majica s grbom udruge HOS, pa se čak ucjenjuje generale da moraju omalovažavati udruge HOS-a, situacija postaje nimalo bezazlena!!!

To je očigledna provokacija i ispitivanje strpljenja branitelja! A to nije nikako dobro!

Možda griješim, ali moje je mišljenje da je predsjednik države prvi u državi koji primjerom mora pokazati kako se poštuju državni zakoni.

A ako ih ne poštuje, čini mi se da su to onda elementi državnog udara ???????

Hmmmmmm

Sasvim slučajno sam osnivač i prvi zapovjednik Domobranske bojne Čakovec. Svi znamo da su domobranske postrojbe postojale i u NDH, doduše i prije, te da su bile čak poslane na Ruski front u sastav njemačke vojske u II. svjetskom ratu.

Brojne domobranske postrojbe su učestvovale u Domovinskom ratu, a prateći razvoj političke situacije u Hrvatskoj samo čekam kad će se neki predsjednik i dužnosnik sjetiti da napusti obilježavanje događaja iz Domovinskog rata ako na majicama istaknemo grb „Domobransko Međimurje“ , te nam se zabrani pjevati pjesmu „Pod Alpama“ neslužbenu domobransku himnu.

Željko Tomašić