Raskol u HVIDR-i Republike Hrvatske

HVIDR-a Vinkovci najavila izlazak iz HVIDR-a RH

Na Izvanrednoj sjednici Predsjedništva UHVIDR-a Vinkovci, održanoj u srijedu 30. listopada 2019. godine donesena je jednoglasna odluka da se na Skupštini HVIDR-e Vinkovci, koja će se održati u Vinkovcima 06. prosinca 2019. godine, predloži izlazak iz sustava HVIDR-e RH.

Naime, temeljem istupa u medijima, licemjernim izjavama, štetnim i nekorektnim ponašanjem na Sjednici saborskog odbora za ratne veterane, nepoštivanje zahtjeva članova i članica, te narušavanju ugleda velike većine hrvatskih branitelja, poglavito ratnih vojnih invalida, od strane HVIDR-e Vinkovci zatražena je smjena ili odstupanje s dužnosti Predsjednika HVIDR-e RH Josipa Đakića.

Kako do sada to nije učinjeno, niti su poduzeti koraci za smjenu od strane HVIDR-e Vukovarsko-srijemske županije, Predsjedništvo HVIDR-e Vinkovci donijelo je odluku kako je gore navedeno. U vremenu do Izvanredne skupštine HVIDR-e Vinkovci, ograđujemo se od izjava, dosadašnjih i budućih odluka sadašnjeg Predsjednika Josipa Đakića i nećemo sudjelovati u radu HVIDR-e RH.

Smatramo da bi Predsjednik HVIDR-e RH trebao biti čovjek koji će štititi interese hrvatskih branitelja, koji će sudjelovati u političkom radu Tijela izvršne vlasti RH, na častan i korektan način, kao ravnopravan sugovornik, poštivajući onu populaciju iz koje dolazi, a ne stranački vojnik i poslušnik političke stranke kojoj pripada.

Predsjednik UHVIDR-a Vinkovci

Zoran Marunček

(Pavo Jazvić)