Radnici tvrtke MEISO iz Goričana svoj problem iznijeli saborskim zastupnicima

Priopćenje za javnost

Danas su radnici tvrtke MEISO d. d. iz Goričana i njihovi predstavnici Đurđa Hegedušić predsjednica radničkog vijeća, Terezija Zadravec podpredsjednica radničkog vijeća i predsjednik sindikata Franjo Kiš uz podršku stranke Slobodne Hrvatske i udruge Ovršni ustanak bili u Saboru gdje su razgovarali i svoj problem iznijeli saborskim zastupnicima Marinu Škilboli, Bernardici Topolko, Tomislavu Žagaru.

Iznijeli su svoju agoniju koja traje od 2016., a vrhunac je bio 31.05.2019. kada je direktorici Snježani Dominić istekao mandate, a vlasnik CERP tj. država joj isti ne želi produžiti iako je firmu vodila bez državne potpore 10 godina. Bivša uprava napravila je dug koji sada sa kamatama iznosi oko 19 miljuna kuna. Direktorica Dominić uspješno je vodila firmu koju je preuzela u dugovima i osovila je na noge.

Sada kada su pronašli strateškog partnera koji u svom pismu namjere izražava da želi firmu preuzeti sa svim radnicima i direktoricom Dominić na čelu, država joj ne produžava mandat već resorni ministar pronalazi svoje riješenje da se opet postavi podobna uprava i makne direktoricu, a radnici ostanu. Radnici su uz svoju direktoricu i žele da ih ona nastavi voditi jer ne  vjeruju politici nego struci. Ne žele da tvornica Meiso postane Uljanik, MTČ, GK Međimurje koje je politika uništila.

Imaju podršku Međimurskog župana Matije Posavca koji danas tu agoniju iznosi pred vladom na sjednici vlade sa županima u Zadru. Također u ponedeljak će zastupnici koji su saslušali radnike iznijeti tu agoniju u Saboru.

Željko Glasnović danas je u Saboru postavio pitanje šta je sa firmom Meiso iz Goričana na što mu je saborska zastupnica Sunčana Glavak odgovorila da je u CERP – u izabran novi direktor i da će u utorak doći na posao i da će država dati potporu od 2 mil. kn za dokapitalizaciju.

A do sada se nisu ni pitali kako firma posluje bez pomoći države. Radnici MEISO-a zajedno sa strankom Slobodna Hrvatska i udrugom Ovršni ustanak spremni su za daljnju borbu kako bi spriječili rasprodaju i uništavanje svoje tvornice.

Nema predaje jer s nama nema kompromisa!

(Udruga Ovršni ustanak, Slobodna Hrvatska)