RADI LI SRPAK NEŠTO ILI SAMO TELEFONIRA ? NERER KRIVO SHVATIO INDEKSE PA NAPAO GRADONAČELNIKA

Odluku o usvajanju godišnjeg proračuna Grada Mursko Središće u razdoblju od 01.01.2014. do 31.12.2014.  komentirao je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća „šef oporbe“ Mario Nerer (SDP).

„Da li gradonačelnik tako puno telefonira pa onda misli da radi ili tako puno putuje na službena putovanja pa opet misli da nešto radi, a on izgleda da radi tako da troši gradski novac. Sve je njemu „cirka, cirka“, a sve to plaćaju građani ovog grada.

Svi teleoperateri u Republici Hrvatskoj spuštaju svoje cijene, ali Grad plaća telefon 94.000,00 kn tj. 113% više. Odakle, kako i zašto ? Također na službena putovanja je potrošeno 340, 52 % više, a na reprezentaciju 166,54 % više. To su užasno veliki postoci. Nemam što više dodati nego bi postavio pitanje, ustvari konstatirao da gradonačelnik jako, jako puno radi.“

IMG_0580

„Prije nego na ovo odgovori gospođa Kraljić dao bih samo jednu opasku, rekao je Srpak. Ja sam valjda jedini gradonačelnik u ovom dijelu koji plaća sam sebi mobitel i to sam nekoliko puta napravio. Imam limit od 300 kuna, pa kad nazovem Sloveniju ili Mađarsku dođe račun od 350 kn, a tih 50 kn sam ja platio. A sada na ostalo neka odgovori gospođa Kraljić.“

„Tu se radi o fiksnim telefonima, mobitelima ili o prijevozu, ako bi neka udruga išla na izlet. To je ukupna stavka. Ovo što govori gospodin Nerer nisu postoci nego indeks. Ako je indeks neke stavke 113 onda to nije povećanje za 113% nego za 13%. Što se tiče reprezentacije ona se odnosi na sve naše stavke. To su reprezentacije za manifestacije Dani Grada, Ljeto uz Muru, Ljepom našom, Zaustavljanje tenkova, Utrka Grada, Božićno-novogodišnji blagdani, a imali smo i otvaranje 3 ureda, policije, mirovinskog i urbanizma.

Znači mi smo za sve te manifestacije 2014. godine potrošili 205.337,17 kn, a čista reprezentacija gradonačelnika je zapravo minimalna u odnosu na ove stvari. Što se tiče putnih troškova pretpostavljam da je gradonačelnik morao više puta putovati u Zagreb zbog pribavljanja svih potrebnih dozvola pa su i troškovi veći.“ rekla je Kraljić.

„Zahvaljujem gospođi Kraljić na opširnom izvješću, ja sam samo iščitavao iz priloženih materijala.“ Završio je Nerer.

„Još jedanput moram reći ako je indeks 113% onda to nije 113% posto više nego samo 13% više. Ako bi indeks bio 100% onda to znači da je to isto kao i prethodne godine.“ opet je objasnila Kraljić.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_0587