QUO VADIS MATIJA? Međimurci ga opet žele za župana, a odbijanjem saborskog mandata on u ruci drži i tu opciju

Bivši, a možda i budući međimurski župan Matija Posavec, nije iskoristio svoje pravo da aktivira zastupnički mandat u Saboru, već je rok u kojem je to trebao učiniti, namjerno propustio. Iz Vlade najavljuju nove izbore za župana Međimurske županije u prosincu, a na njima se slobodno može kandidirati i Matija Posavec.

U tome ga Međimurci podupiru više nego ikad što se vidi i na Facebook stranici Podrška županu – Matija Posavec, koja je u desetak dana dobila već oko 8.000 članova.

Javno mnijenje u Međimurju na njegovoj je strani pa ponovnu kandidaturu za župana podržava više od 70% Međimuraca.

Ako bi ušao u Sabor, Matija ne bi mogao opet biti župan jer su te dvije funkcije nespojive, pa bi Sabor u kratkom vremenu morao napustiti, što nema smisla.

Baš zbog toga je njegovo propuštanje zakonskog roka i više nego znakovito. Tako si je ostavio manevarski prostor da se može kandidirati za župana, naravno ako on to sam odluči.

Ipak, oni koji su ga natjerali na ostavku, učiniti će sve da se to ne dogodi, a njihove metode ne razlikuju se puno od onih koje u raznim mafijaškim serijama gledamo na Netflixu.

Zbog toga bi Matija morao javno progovoriti, jer Međimurci su posebna vrsta Hrvata s kojom nitko ne može manipulirati što upravo dokazuju na ovom pokušaju diskreditacije bivšeg, a možda i budućeg međimurskog župana!

(R. Tomanić, foto: TT)