PROSVJED „SLOBODNE HRVATSKE“ ISPRED ZAKLJUČANE FINE!

Danas u 10 sati članovi „Slobodne Hrvatske“ održali su prosvjed ispred zgrade FINE u Murskom Središću. Oni smatraju da je FINA rak rana hrvatskog društva koja blokira hrvatske građane te ih prisilnim naplatama baca u agoniju. Njihovo priopćenje donosimo u cijelosti.

img447

SAM_3324

Nešto prije 10 sati razgovarali smo sa zaštitarom koji nam je rekao da se nada da će sve proći mirno i da ih prosvjednici neće gađati jajima. To se dakako nije dogodilo jer su obje strane bile izuzetno korektne, čak prijateljske, pa su se i zajedno fotografirali. Jedan prosvjednik naveo je da se ovime vidi da postoje i kulturni zaštitari za razliku od nekih s kojima su se na prethodnim prosvjedima morali sukobiti. Članovi „Slobodne Hrvatske“ stigli su pred FINU deset minuta prije 10 sati te su ispred ulaza postavili svoje transparente.

SAM_3316

Točno u 10 sati FINA je zaključala svoja vrata no ne zbog prosvjednika nego zato jer je počela pauza. Kako građani koji koriste usluge FINE to znaju u to vrijeme nije bilo gotovo nikoga, a onima rijetkima koji su navratili podijeljeni su leci na kojima je objašnjeno zašto se prosvjeduje. Možda je efekt svega ovoga mogao biti veći da se prosvjed održao pola sata prije ili kasnije no on je ipak ispunio svoju svrhu.

SAM_3319

Nakon nekih 20 minuta članovi „Slobodne Hrvatske“ završili su sa prosvjedom i pridružili se građanima u obližnjem kafiću gdje su zajedno popili piće. U svakom slučaju prosvjednici su malo prodrmali usnulo Središće jer su ih mnogi primijetili i pitali što se to događa, a ovaj „performans“ postao je tema prijepodnevnih razgovora na terasama središćanskih ugostiteljskih objekata.

(R. Tomanić)

SAM_3310

SAM_3312

SAM_3318

SAM_3320

SAM_3323

SAM_3321

SAM_3322