PROSLAVA 27.OBLJETNICE HDZ-a MEĐIMURSKE ŽUPANIJE

U prepunoj dvorani Katoličkog doma u Čakovcu kandidat za župana poručio:

„Međimurci na ovim izborima dajte glas onima koji vam za projekte šalju novac i ostvaruju snove!“

– Imamo priliku za Međimurje napraviti nešto veliko, prepoznatljivo! Drage moje Međimurke i Međimurci ne bojte se dati glas desnoj opciji – onima koji u Međimurje šalju novac, koji žele nešto izgraditi, koji vjeruju u vas marljive ljude. To je Hrvatska demokratska zajednica! To su njezini ljudi, članovi, dužnosnici na različitim razinama – poručio je nazočnima na proslavi 27.obljetnice HDZ-a Međimurske županije potpredsjednik HDZ-a, saborski zastupnik i predsjednik međimurskog ŽO HDZ, te kandidat za župana, Darko Horvat.

01

Istaknuo je kako je samo u prvih nekoliko mjeseci ove godine u Međimurje za razne projekte – od dogradnje bolnice, odnosno, Doma zdravlja, rekonstrukcije Starog grada, dovršenje školske dvorane u Orehovici…, osigurano više od 135 milijuna kuna, što državnog novca, što iz EU fondova.

– Uskoro će biti riješeno i izmještanje graničnog prijelaza u Murskom Središću koji se sada nalazi u samom središtu grada, a gradit će se i obilaznice u Čakovcu, Nedelišću, Murskom Središću, Prelogu. HDZ-ova Vlada napokon će riješiti dugogodišnje boljke Međimuraca, a koje međimurska aktualna vlast na čelu sa županom Matijom Posavcem nikako da riješi, no, ipak je uspio do sada prevariti birače i dobiti njihovu naklonost. Nadam se da na ovim izborima više neće biti tako – zaključio je potpredsjednik HDZ-a i kandidat za međimurskog župana, Darko Horvat.

02

Na obljetnici su govorili kandidati za gradonačelnika Preloga, Ljubomir Kolarek , koji je u pohodu na 2.mandat, te kandidat za gradonačelnika Murskog Središća, Dražen Srpak, koji se također nada drugom mandatu.

Kolarek je podsjetio kako je za njegova mandata Prelog postao grad s najbrže rastućim gospodarstvom u Hrvatskoj, no, to ne bi bilo moguće bez vrijedne ekipe u tamošnjoj gradskoj upravi.

– K nama žele doći graditi mnogi investitori, no, puštamo samo one koji cijene međimurskog radnika i koji žene neće pretvarati u roblje po noćnim smjenama za 3.000 kn mjesečne plaće – upozorio je Lj. Kolarek, te dodao kako samo sa osiguranom kvalitetnom egzistencijom mladi mogu ostati u lijepom nam Međimurju.

03

Dražen Srpak kazao je da želi grad sretnih i zadovoljnih ljudi.

– Mursko Središće već je dobilo taj epitet, no, ja želim da tako ostane i dalje, rekao je, te dodao da će učiniti sve kako bi još više poboljšao kvalitetu života u Murskom Središću. Podsjetio je da, kada je stupio na gradonačelničku dužnost, naišao na bezbroj problema i prepreka, no, većina je uspješno riješena.

– Mi u Središću volimo reći da „govorimo djelima a ne riječima“, to je naša mantra. I dalje ću biti odgovoran i vjerodostojan gradonačelnik jer to naši naši građani i više nego zaslužuju – zaključio je Srpak.

04

Akademik Željko Reiner kao izaslanik predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andreja Plenkovića uputio je čestitke nazočnim članovima i simpatizerima, te se s nostalgijom prisjetio vremena stvaranja HDZ-a i Hrvatske države pod vodstvom dr. Franje Tuđmana.

– Kome nije zasuzilo oko kada se dizala hrvatska zastava kod zgrade Ujedinjenih naroda? – upitao je. Kada, pak, je riječ o aktualnom trenutku, podsjetio je kako jedine prave reforme provodi HDZ-ova Vlada, a upravo će i ona ostvariti našim građanima „San o Hrvatskoj kao zemlji blagostanja“!

(Lidija Međimurec, foto A. Jurak)

05