PROMET KAMIONA PORASTAO 20% – PREDSTAVLJENO NAJNOVIJE RJEŠENJE

Tomislav Korbelj vijećnik Hrvatskih laburista postavio je na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Mursko Središće pitanje vezano uz opetovano povećanje kamionskog prometa kroz grad. Evo što je odgovorio gradonačelnik Dražen Srpak.

„ U vezi toga, osim porasta, nema nikakvih novosti. U zadnja dva mjeseca promet se povećao 20%. U rujnu je to bilo 15.000, u listopadu 18.055, a u studenome 18.200 kamiona. Sve je to vrlo zabrinjavajuće, a mi smo od ministarstva tražili da se zabrani promet kamionima koji ne nose hrvatske registracije ili nisu od međimurskih firmi. Ministarstvo je to proslijedilo Hrvatskim cestama koje to moraju preispitati. Posebno su ugrožena kućanstva uz samu cestu, kako u Murskom Središću, tako i u Štrukovcu, dok je u isto vrijeme auto cesta poluprazna ili prazna.

Sada ću pred novinarima otkriti zadnju verziju rješavanja ovog problema. Usporedno sa sadašnjom cestom išla bi nova od Čakovca do Sljemenica gdje bi bio kružni tok. Zaobišao bi se Štrukovec i van bi se izlazilo na cestu prema Svetom Martinu na Muri, čime bi se riješilo i pitanje njihovog turizma. Ostali bi odatle nastavili cestom do Murskog Središća gdje bi kod benzinske postaje skrenuli desno i spojili se na zaobilaznicu. No dok se to ne ostvari morati ćemo pribjegnuti nekim drugim rješenjima za koja se nadam da ćemo ih u suradnji s Hrvatskim cestama i pronaći.“ završio je Srpak.

(rt, foto Tin Tomanić)

IMG_9519a