Priopćenje ŽO HDZ KZŽ

Zbog nesposobnosti Uprave Zagorskog vodovoda Vlada RH-a milijunskim iznosima spašava projekt Aglomeracije Zabok-Zlatar!!! Bez intervencije Vlade troškovi bi pali na leđa građana ili gradova i općina!!!

Kako bi spriječila potpunu propast projekta “Aglomeracija Zabok-Zlatar”, za što cijelu odgovornost snosi Zagorski vodovod zbog katastrofalnog vođenja samog projekta,  te moguće velike financijske troškove ili za građane Krapinsko-zagorske županije ili pak za gradove i općine, Vlada RH-a osigurala je milijunski iznos s nacionalne razine za dovršetak projekta.

Naime, projekt je trebao biti dovršen sredstvima Europske unije do kraja 2023. godine. No, zbog katastrofalnog i lošeg vođenja projekta, gdje je Uprava Zagorskog vodovoda pokazala veliku nesposobnost, kašnjenja na svim gradilištima, lošeg izvođenja radova, taj je projekt došao do samog ruba propasti.

-Da Vlada RH-a ovim potezom nije osigurala sredstva projekt “Aglomeracija Zabok-Zlatar” bi propao a troškovi, odnosno penalizacija, gdje se radi o milijunskim iznosima pala bi na leđa potrošača ili pak na proračune gradova i općina što bi uzrokovalo velike financijske probleme čije bi posljedice bile nesagledive. Na ovaj način Vlada je spasila još jednu nesposobnost a Uprava Zagorskog vodovoda, ali i SDP-ova politika u Županiji koja je postavila i brani tu upravu, morat će prije ili kasnije odgovarati za svoje postupke.

Vlada RH-a kojoj je na čelu Andrej Plenković na svojoj je posljednjoj sjednici donijela odluku o privremenom sufinanciranju projekata vodno-komunalnog sektora odobrenih u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020. i modelu financiranja novih projekata u okviru Programa Konkurentnost i kohezija 2021. – 2027. tijekom 2024. godine. Time je Vlada preuzela na sebe financiranje projekta “Aglomeracija Zabok-Zlatar” odnosno projekt “Izgradnja sustava prikupljanja i odvodnje otpadnih voda sustava odvodnje Zabok i sustava odvodnje Zlatar“.

Tajništvo ŽO HDZ KZŽ