Priopćenje zastupnice u Hrvatskom saboru Boške Ban Vlahek (SDP) o Županijskoj bolnici Čakovec

Poštovani,

ovim putem željela bih Vas informirati da je, na moje veliko zadovoljstvo, učinjen korak u dobrom smjeru vezano uz odnos Vlade Republike Hrvatske i Županijske bolnice Čakovec.

Višemjesečnom aktualizacijom pitanja Županijske bolnice Čakovec i zalaganjem u Hrvatskom saboru, a na temelju komunikacije sa Upravnim vijećem i Ravnateljstvom Županijske bolnice Čakovec te Međimurskom županijom kao njenim osnivačem, osigurali smo povećanje limita za više od 20% u odnosu na dosadašnji odobreni limit. Ovim povećanjem, iako ono ni u povećanom obimu ne pokriva ukupne realne troškove rashoda zaposlenih, olakšava se rad naše bolnice te se opravdava naša inicijativa i priznaje činjenica da su trenutni limiti premali.

Daljnje aktivnosti usmjerit ću na inzistiranje na rješavanju problema isplate prekovremenih sati u zdravstvenom sustavu kako bi se rad naših djelatnika u zdravstvenom sustavu vrednovao kako i zaslužuje, te da se riješi sporazum o povećanju osnovice djelatnika zdravstvenog sustava za 6%.

Također, inzistirat ću da se Županijska bolnica Čakovec, radi ostvarenja prava djelatnika koji su nadljudskim naporima ostvarili održivost zdravstvenog sustava naše županije, proglasi Covid bolnicom, čemu ću posvetiti svoj današnji govor u Hrvatskom saboru.

Zadovoljna sam činjenicom da se sinergijom svih uključenih u zdravstveni sustav Međimurske županije i zajedničkim nastupom međimuraca prema državnoj vlasti mogu postići pozitivni pomaci u aktualizaciji i realizaciji ostvarenja naših potreba u tome, za sve međimurce važnom sustavu.

Boška Ban Vlahek

Zastupnica u Hrvatskom saboru