PRIOPĆENJE ZA JAVNOST HRAST-a – POKRETA ZA USPJEŠNU HRVATSKU

         Čelništvo Hrast-a Međimurske županije svojim je potpisima u četvrtak 04.prosinca podržalo predsjedničku kandidaturu gđe Kolinde Grabar – Kitarović koja je u svojem programu jasno istaknula promoviranje hrvatskih interesa, kako gospodarskih tako i kulturnih. U više navrata jasno je naglasila kako moramo državu izvesti iz krize koja već predugo traje, te kako se trebamo usredotočiti na gospodarske promjene. Gđa Grabar – Kitarović je u svojoj međunarodnoj karijeri ostvarila brojna poznanstva i veze preko kojih Hrvatskoj svakako može pomoći  u ostvarivanju naših interesa u inozemstvu. Predstavljajući svoj program pokazala da ima jasnu viziju što će raditi kao predsjednica Hrvatske.

Međimurska podružnica Hrasta također pozdravlja inicijativu gđe Kolinde Grabar Kitarović kojom će se pooštriti borba protiv pedofilije. Ta borba nije dovoljno primijećena u dosadašnjoj politici. Djeca su vrijednost sama po sebi, u njih se isplati ulagati i država mora osigurati njihovu sustavnu zaštitu.

Predsjednička kandidatkinja Grabar-Kitarović je najavila i osnivanje Savjeta za socijalnu stabilnost koji bi se bavio socijalnim kategorijama i borbom protiv siromaštva. To je još jedan pokazatelj koliko dobro zapaža trenutne najkritičnije točke u Hrvatskom društvu te nudi konkretne korake prema njihovu rješenju.

 

Hrvoje Šlezak, predsjednik Hrasta Međimurske županije