PRIOPĆENJE Socijaldemokrati odali počast žrtvi Vukovara i Škabrnje

Predsjednik Socijaldemokrata Davorko Vidović, zajedno sa zamjenikom glavnog tajnika, Sebastijanom Svatom, te članicama i članovima iz Bjelovarsko-bilogorske organizacije, odao je počast žrtvama u Vukovarskoj ulici u Bjelovaru povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Prisjećajući se teških trenutaka naše povijesti, želimo naglasiti važnost zajedništva i dostojanstva. Vidović je istaknuo da u ovim danim sjećanja nema mjesta politizaciji i podjelama. Umjesto toga, apelira na sve građane da iskažu poniznost prema onima koji su žrtvovali svoje živote za slobodu i neovisnost Hrvatske.

„U ovoj svečanoj prigodi, odajemo počast ne samo Vukovaru i Škabrnji, već svim herojima Domovinskog rata, vojnim i civilnim, čiji su životi utkani u temelje naše slobode. Nema mjesta prisvajanju domovine, Domovinskog rata, žrtava i domoljublja od strane pojedinaca ili grupacija. To je pravo koje pripada svim građanima, bez obzira na političke ili druge razlike“, naglasio je predsjednik Socijaldemokrata.

Socijaldemokrati se pridružuju mnogobrojnim građanima, učenicima osnovnih i srednjih škola, kao i braniteljskim udrugama, u izražavanju poštovanja prema žrtvama Domovinskog rata. Ujedinjeni u pijetetu, odajemo počast hrabrim ljudima koji su dali najvišu žrtvu za slobodu i neovisnost naše domovine.

Socijaldemokrati