Priopćenje načelnika Općine Selnica Ervina Vičevića vezano uz provedbu projekata

Poštovani mještani Općine Selnica,

Prema zakonima koji su izglasani u Saboru, a vezani uz novonastalo stanje  epidemije koronavirusa, možemo iščitati kako će se prihodi Općine smanjiti. U kojem obimu, tek ćemo vidjeti tijekom mjeseca travnja, ali u svakom slučaju osjetno.

Vlada je pokrenula mjere po kojima postoji mogućnost uzimanja kredita za novonastalu situaciju, no u našem slučaju to nije izvedivo  jer trenutno rješavamo dobivanje kredita za izgradnju dječjeg vrtića.

U tijeku je niz investicija na području Općine, neke će djelomično biti obustavljene, a izvršit će se samo neophodni radovi, dok će i dalje primarno biti vraćanje duga i plaćanje izvansudske nagodbe Geodetskom zavodu Split.

  1. Projekt izgradnje dječjeg vrtića nastavlja se jer smo za izgradnju vrtića dobili predujam i odobrenjem kredita imat ćemo zatvorenu financijsku konstrukciju.
  2. Projekt aglomeracija Mursko Središće nastavlja se i na taj projekt ne možemo direktno utjecati, dok ćemo naš dio sufinanciranja riješiti dogovorno.
  3. Projekt izgradnje tenis terena završit će se do faze navoza i nakon toga zaustavljamo radove
  4. Projekt izgradnje atletske staze u Merhatovcu došao je do faze u kojoj se polažu rubnjaci uz istu i nakon toga se projekt zaustavlja jer zbog samih okolnosti upitno je i održavanje Svjetskog prvenstva u vatrogastvu.
  5. Financijska sredstva za udruge civilnog društva svest će se na minimum s obzirom da je i njihov rad zaustavljen.
  6. Program za Dane Općine Selnica – Markovo 2020 vjerojatno neće biti moguće održati.

Ervin Vičević,

Načelnik Općine Selnica