PRIJEM ZA NAJUSPJEŠNIJEG ORAČA U MEĐIMURSKOJ ŽUPANIJI

U konkurenciji najboljih iz 16 hrvatskih županija te 47 orača u dvije kategorije, međimurski predstavnik Fran-Andrej Jalušić osvojio je visoko treće mjesto i kući donio brončanu medalju.

5

Na jednom od većih uspjeha ostvarenom u oranju plugovima ravnjacima u okviru 13. državnog natjecanja u Suhopolju, čestitali su mu prijemom župan Međimurske županije Matija Posavec, predsjednik Skupštine Mladen Novak i zamjenik župana Zoran Vidović te mu pritom uz upućene čestitke i uručeni poklon, obećali kako će se svim oračima osigurati prijeko potreban natjecateljski plug.

3

Naime, kako je potvrdio mladi orač, oprema je nešto skromnija nego je imaju drugi krajevi, pa itekako postoji potreba za novim plugom, a u dogovoru sa županom iznaći će se model za kupnju jednog rabljenog koji će, bez sumnje, dovesti do još boljih i kvalitetnijih rezultata kao što je ovaj. Radi se o najboljem uspjehu jednog Međimurca otkada je državnog natjecanja, nakon što je dosad najviše osvojeni plasman bio 4. mjesto.

1

Na inicijativi za nabavkom nove opreme, uz Frana-Andreja, zahvalili su na prijemu još i Josip Kolarić, predsjednik Udruge za organizaciju natjecanja orača Međimurske županije, tajnik Stjepan Pokrivač te Suzana Paić iz Savjetodavne službe – Podružnica Čakovec te istaknuli iznimno dobru suradnju s Međimurskom županijom koja intenzivno prati natjecanja i aktivnosti svojih orača.

(Mateja Gošćiej, http://medjimurska-zupanija.hr/)

7