PRIJE SU PLAC OKIVALI LANCIMA, A DANAS JE PARKIRANJE DOZVOLJENO I SLOBODNO !

U posljednje vrijeme u Murskom Središću otvorena su 4 nova parkirališta, a dozvoljeno je parkiranje i na gradskoj tržnici. Ono je, istina, ograničeno na poslijepodnevne sate, ali je ipak slobodno dok nedjeljom nema ograničenja.

Povijest parkiranja na gradskoj tržnici datira od samog njenog otvaranja, pa su građani svoja vozila tu parkirali uvijek, dobivali za to kazne i opomene komunalnog redara, no ni to ih nije sprječavalo.

Neke bivše gradske vlasti nastojale su na svaki način spriječiti građane u tome pa su tržnicu doslovno okovali lancima. Ključ od lokota imali su samo vlasnici kućica na placu, koji su da bi došli do svojih prodajnih prostora lokot prvo morali otključati, zatim maknuti lanac i na kraju za sobom ponovno zaključati.

Kakve je to sve probleme i peripetije uzrokovalo nije potrebno posebno objašnjavati. Bilo je slučajeva da su se ljudi vozilima zabijali u lanac, posebno noću, pa su tako oštećivali svoje aute, ali i ovu naprednu tehnologiju.

Kada su gradski oci uvidjeli da to nema nikakvog smisla, a na mnogobrojne primjedbe i žalbe građana, lanac su skinuli, ali je parkiranje bilo dozvoljeno samo za dostavu robe i to pola sata. Naravno da za to nitko nije mario pa se na placu i dalje parkiralo prema osobnoj volji ili potrebi.

Uvidjevši svu besmislenost zabrana, na zadnjoj sjednici stručnog kolegija gradonačelnika donijeta je odluka o slobodnom parkiranju na gradskoj tržnici svaki dan poslije 15 sati, a nedjeljom i praznicima neograničeno.

Građani su to pozdravili i podržali iako svoje limene ljubimce redovno parkiraju i u prijepodnevnim satima. Nek se zna da su se oni za to izborili !

(tekst i foto, rt )

princ 2