Prepuna crkva i velika kolona na obilježavanju Dana domovinske zahvalnosti u Murskom Središću

Danas u nedjelju 5. kolovoza 2018. godine s početkom u 8,00 sati u župnoj crkvi Marije Kraljice i sv. Ladislava obilježeni je Svetom misom za Domovinu Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja. Svetu misu predvodio je župnik Tomislav Antekolović, a prisustvovali su gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak, zamjenik gradonačelnika Miljenko Cmrečak, predsjednik Gradskog vijeća Zvonko Vrtarić, podpredsjednik Gradskog vijeća Kristijan Antolović, gradski vijećnici, načelnik Policijske postaje Mursko Središće Miljenko Vrbanec sa svojim suradnicima te predstavnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata ogranak Mursko Središće te HVIDR-e.

 

  Okupljenim župljanima na misi obratio se gradonačelnik grada Mursko Središće Dražen Srpak koji je uputio svima čestitku te istaknuo kako je ovo Dan sjećanja na sve poginule branitelje koji su dali život za svoju domovinu te da s ponosom moramo slaviti taj datum. Dan pobjede i domovinske zahvalnosti nikada se ne smije zaboraviti te ga trebamo svečano obilježiti i isticati. Samo vjerom u domovinu, obitelj te zajedništvom i međusobnim pomaganjem možemo ostvariti napredak uz naklon onima koji su stvorili slobodnu Hrvatsku.

Nakon svečane mise za Domovinu ispred crkve Marije Kraljice i sv. Ladislava formirana je kolona te se ona uputila prema spomeniku poginulim braniteljima „Piramidi“, gdje su položeni vijenac i zapaljene svijeće uz minutu šutnje za sve one koji su za samostalnu i neovisnu Republiku Hrvatsku položili svoje živote.

(GMS, Ines Mučić, foto GMS)