Premijer Plenković obišao Školsko sportska igrališta u Podturnu

 Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković posjetio je u utorak Međimursku županiju.

Posjet je započeo obilaskom Školsko sportskih igrališta u Podturnu, investicije vrijedne 3,5 milijuna kuna. Načelnik Perica Hajdarović istaknuo je kako realizacija tog vrijednog projekta ne bi bila moguća bez pomoći države.

Ukupno je za ovaj park 720 tisuća kuna izdvojilo Ministarstvo regionalnog razvoja, 360 tisuća kuna Središnji državni ured za sport, 120 tisuća kuna Ministarstvo graditeljstva, a ukupna vrijednost investicije je 3,5 milijuna kuna“, rekao je Hajdarović.

Za ovu investiciju od velikog je značaja bila i odluka Vlade o decentralizaciji sredstava, čime je povećan općinski proračun na godišnjoj razini za 4,5 milijuna kuna.

„Zahvaljujem i na pomoći pri uređenju ambulante, društvenog doma, uvođenju LED rasvjete, a nadam se i pomoći kod izgradnje kanalizacije“, kazao je načelnik Općine.

Premijer Plenković pohvalio je rad Općine te istaknuo da je ovo dobar primjer kako je jedinicama lokalne uprave pomogla odluka Vlade te da zahvaljujući povećanim proračunima mogu realizirati ovako velike projekte.

Uz premijera, Školsko sportska igrališta u Podturnu obišli su i predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Međimurske županije i ministar prostornog uređenja, graditeljstva, i državne imovine Darko Horvat, ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs, gradonačelnik Murskog Središća Dražen Srpak te gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek.

OPĆINSKI NAČELNIK

Perica Hajdarović