Predstavnici Grada Mursko Središće u službenom posjetu Gradu Ozlju

Povodom obilježavanja Dana Grada Murskog Središća 2020. potpisan je Sporazum o bratimljenju između Grada Mursko Središće i Grada Ozlja.

Gradonačelnica Grada Ozalj Lidija Bošnjak sa suradnicima bila je danas domaćin gradonačelniku Grada Mursko Središće Draženu Srpaku koji je sa svojim suradnicama i predstavnicima udruga došao u prvi službeni posjet.

Održani je radni sastanak između dva grada koji su po mnogočemu slični. Oba grada su podjednake veličine po broju stanovnika, oba su na rijekama i oba sa Slovenijom u zaleđu. Na radnom sastanku gradonačelnik Dražen Srpak i gradonačelnica Lidija Bošnjak istaknuli su i spomenuli najvažnije projekte koje gradovi provode dok su se djelatnici Gradskih uprava međusobno upoznali te iznijeli opise svojih poslova, a predstavnici udruga također su istaknuli svoje aktivnosti i događaje u kojima sudjeluju.

Tijekom svog boravka u Gradu Ozlju delegacija Ozlja provela je gradonačelnika Dražen Srpaka, njegove suradnike i predstavnike Udruga s područja Murskog Središća tvrtkom Flamifer koja se bavi proizvodnjom vatrogasnih vozila te ih upoznala s turističkim i kulturnim sadržajima u svom kraju.

Oba grada i dalje će jačati svoje prijateljstvo i unaprjeđivati svoju međusobnu suradnju na svim područjima od interesa za građane grada Murskog Središća i grada Ozlja

(tekst: GMS)