Predstavljena oporbena “Restart” koalicija: “Naše ime je naš program. Ovo je stožer za obranu Hrvatske od HDZ-a”

U središtu SDP-a danas je predstavljena nova “restart” koalicija koju čine SDP, HSS, HSU, SNAGA i GLAS

Šef SDP-a Davor Bernardić na početku predstavljanja čestitao je Dan Europe te kazao kako će njihova koalicija nositi naziv “restart koalicija”.

“Naše ime je naš program, kompletan restart Hrvatske. Srezat ćemo broj općina, cilj nam je digitalizirati državu i osloboditi Hrvatsku korupcije. Reformirat ćemo obrazovanje, pravosuđe i javno zdravtsvo”, rekao je Bernarndić.

Krešo Beljak, šef HSS-a, kazao je kako je Hrvatskoj treba novi početak.

“Naša koalicija ima dovoljno iskustva, znanja i borbi iza sebe da može pokrenuti Hrvatsku. Ova kriza je pokazala da previše ljudi živi na jaslama proračuna. Ne govorimo samo u uhljebima u državnoj upravi već i one koje nezasluženo primaju povlaštene mirovine, rekao je Beljak, a donosi DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/

Silvano Hrelja iz HSU-a kazao je kako će restart koalicija Hrvatsku ispunuti veseljem, solidarnošću i optimizmom.

Anka Mrak-Taritaš iz Glasa rekla je kako je koronavirus preplavio cijeli svijet, a njihova će koalicija biti “Stožer za obranu Hrvatske od HDZ-a”.

“Nismo pristali na prodaju, predaju i političku korupciju”, rekla je.

Predsjednik Snage Goran Aleksić kazao je kako će “restart” koalicija preuzeti odgovornost za Hrvatsku, omogućiti besplatnu pravnu pomoć svima koje su oštetili trgovci.

“Omogućit ćemo besplatan pristup sudovima na temelju kolektivnih sudskih pristojbi”, kazao je Aleksić i dodao kako će se ograničiti zatezna kamata.

Bernardić je kazao kako će uskoro izaći s programom koji će “transformirati Hrvatsku u modernu europsku zemlju”.  Dodao je i kako će s rasporedom kandidata na listama u javnost izaći kad se raspišu izbori.

Upitan tko će biti kandidat za premijera, Bernardić je rekao kako je to predsjednik najjače oporbene stranke

Najavio je i kako će sljedeći tjedan potpisati koaliciju sa županom Damirom Bajsom te rekao i da razgovaraju s jakim regionallnim strankama, među kojima je i IDS.

(Izvor: DNEVNIK.hr, https://dnevnik.hr/, foto: DNEVNIK,hr)