Čak 79,11% građana Međimurja koji su u nedjelju, 28. studenog izašli na prvi krug izbora, dalo je povjerenje Matiji Posavcu za župana Međimurske županije, a službenu Odluku o rezultatima lokalnih izbora danas je županu uručio predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva MŽ Milko Sambolek.

Na objavljene rezultate izbore nije bilo nikakvih prigovora te su nakon proteka zakonskih rokova, rezultati izbora postali službeni. Koristim priliku da zahvalim svim članovima izbornih povjerenstava, biračkih odbora, stručnih timova, ravnateljici i djelatnicima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije koji su svojim predanim radom omogućili da se izbori provedu na pravilan i zakonit način.“, poručio je predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva MŽ Milko Sambolek pritom uputivši čestitke izabranom županu Matiji Posavcu i zamjeniku župana Josipu Grivcu.

Od ukupno 95 289 birača upisanih u popis birača Međimurske županije, glasovanju je pristupilo 27 615 birača, odnosno 28,98%, od čega je prema glasačkim listićima glasovalo 27 613 birača, odnosno 28,98%. Važećih listića bilo je 27 282, odnosno 98,80%. Nevažećih je bilo 331 listića, odnosno 1,20%.

Zahvale na kvalitetnom održavanju izbora uputio je i župan Matija Posavec. „Hvala svim biračima koji su izašli na izbore i iskoristili svoje biračko pravo, hvala svima koji su mi pružili podršku, koja je iznimno velika, legitimna i jedino je mjerilo u politici.“, kazao je te dodao da svaka osoba koja se bavi politikom  i javnim poslom mora u svakom trenutku biti spremna izaći pred sud javnosti i pred građane. „Građani su poslodavac svakom političaru i oni nas biraju, ocjenjuju, izražavaju svoj stav, svoja očekivanja. Nikada se nisam bojao izbora, a rezultat koji je ostvaren je vrlo respektabilan i obvezuje da se borimo još jače i čvršće.“, naglasio je župan Posavec pritom zahvalivši strankama koje su stale iza njega,  a posebnu zahvalu je uputio facebook grupi podrške koja broji 10 000 članova.

Istaknuo je da će njegov zamjenik i dalje biti Josip Grivec koji je u posljednjih dva i pol mjeseca stao na čelo Županije i zajedno sa suradnicima marljivo radio. “Pridružujem se zahvalama našim Međimurkama i Međimurcima koji su prepoznali naš dosadašnji rad i koji nam pružaju veliku podršku. Ta podrška je velika obveza koju ćemo nastojati opravdati, ali i još veća motivacija u našem radu za Međimurje.”, rekao je zamjenik Grivec.

Nakon održanih izbora za župana u nedjelju, 28. studenoga 2021. godine i objave rezultata, prošao je rok žalbe od 48 sati nakon koji su rezultati izbora postali službeni te od sutra, 2. prosinca 2021. godine županu Međimurske županije Matiji Posavcu i zamjeniku župana Josipu Grivcu započinje mandat.

Cijenim rezultat i shvaćam ga kao veliku obvezu, no nema euforije, nema slavlja, nego se stavljamo u petu brzinu i nastavljamo raditi, dokazivati se i razvijati Međimursku županiju koja će i dalje napredovati u svakom području.“, zaključio je župan Posavec.

(Služba za poslove župana)