Predsjednik VMO Sitnice Milorad Mihanović: Nisam nikog napao već sam bio napadnut zato što sam Rom!

Jučer smo objavili priopćenje HDS-a o napadu na njihovog vijećnika u Gradskom vijeću Grada Mursko Središće Juricu Mesarića. Uskoro nam je stigao odgovor Milorada Mihanovića predsjednika VMO Sitnice, koji se u tom priopćenju spominje kao napadač. Njegovo priopćnje donosimo u cijelosti.

Objavljujem ovo priopćenje povodom događaja koji se zbio u utorak 18.08.2020. godine u Murskom Središću na parkingu ispred trgovačkog centra Konzum.

Navedenog dana sam došao na spomenuto mjesto da obavim transakciju na bankomatu koji se tu nalazi, sa mnom je bila i moja malodobna kćerka.

Gospodin Jurica Mesarić, inače vijećnik HDS-a u Gradskom vijeću Grada Mursko Središće je kraj mene parkirao svoje osobno vozilo i ja sam se s kćerkom uputio do bankomata. Na prvi pogled sam primijetio da je bio izuzetno frustriran i ljut, nije prošla minuta uputio se prema meni psujući mi majku cigansku. Sve bi ostalo na tome da je samo opsovao moju majku no priblizavajući se k meni i dalje je ponavljao psovke i unosio mi se u lice, uslijed čega sam ga odgurnuo od mene i iste sekunde me je zatvorenom šakom udario po vilici nakon čega sam se srušio i ne znam što se je dalje dogodilo, sve dok nisam došao k sebi.

Moja je kćerka vrištala od straha, a ja sam ostao bespomoćan i bez snage jer se nisam mogao pokrenuti od bolova koji su mi razarali lice, točnije vilicu.

Vjećnika Juricu Mesarića poštujem no uzajamno poštovanje od strane njega nikada nije bilo i usprkos mojim nastojanjima da s njim uspostavim dobre međuljudske odnose, često je kritizirao javno i mene i napadao romsku zajednicu kako bi kod svojeg biračkog tjela dobivao glasačku podršku. Neshvatljivi su zahtjevi stranke u kojoj se mene proziva na odgovornost iako znaju da je njihov član i tada bio vidljivo pod  utjecajem alkohola ili je konzumirao nešto protuzakonito.

Pozivam predsjedništvo Hrvatske demokršćanske stranke da se ne mješaju unutar naše romske zajednice jer samim time potvrđuju tvrdnje našeg saborskog zastupnika koji Međimurje i političke aktiviste proziva fašistima i ustašama.

Niz godina radim na demokratizaciji društva, borim se na sve moguće načine da zajedno s našim gradonačelnikom doprinesemo tolerantnom i mirnom suživotu i tu su vidljivi rezultati uzimajući u obzir stanje po ostalim općinama i gradovima u našoj županiji.

Najoštrije osuđujem ovog nasilnika, a neću stranku  mješati već ću upravo stranci otvoriti oči da sami procjene koliku političku štetu nanosi g. Jurica Mesarić njegovom agresivnošću, bahatošću i remećenjem reda, rada i mira pa i kršenje romskih prava.

Toga sam dana trebao završiti u bolnici, no ja sam to odbio pa vam samim time dajem na znanje da postoji lječnička dokumentacija kojom ću tražiti odštetni zahtjev od stranke iz koje vijećnik proizlazi.

Mogu se odreći i toga ukoliko stranka poduzme sankcije koje zasluženo pripadaju toj neodgovornoj osobi. Također sam spreman na kompromis s vodstvom stranke, no bez prisustva nasilnika koji krnji ugled stranke koju cjenim.

Osobno nisam član niti jedne stranke, a to što sam na neki način javna osoba iz reda romske zajednice ni sa čim ne opravdavam da me netko fizički i politički terororizira …..

Priopćenje napisao: Milorad Mihanović