PREDSJEDNIK RH ZORAN MILANOVIĆ: Covid potvrde su sumrak pameti, slažem se s HBK

Predsjednik RH Zoran Milanović komentirao je poruku Hrvatske biskupske konferencije o cijepljenju i mjere koje se uvode od sljedećeg tjedna, odnosno covid potvrde u svim javnim i državnim službama.

– Ovo je sumrak pameti, WHO sugerira radikalne restrikcije, to je pogrešno. Slažem se sa HBK. Kada je riječ o kvaliteti cjepiva, vjerujem agencijama i istraživačima. Mehanizme znam laički, ali ne shvaćam ludilo s tim mjerama. Svi su taoci onih koji se ne žele cijepiti, zašto bi to bilo tako? Velika većina se cijepila, dio neće pa se polako cijepe, ali to je van logike, morala. Stožer je tražio da postave šatore, to će provesti. Ali šatori u 12. mjesecu? Pa to je za komandose? Kome je to palo na pamet? Vojska je vojska, oni će to odraditi, ali to je da se netko tamo može slikati u novim cipelama. Cijepio sam se dvaput i dobio booster prije dva tjedna – rekao je Milanović.

Na pitanje što misli o prosvjednicima protiv mjera rekao je da ih ne želi javno podržati jer bi to “ispalo kao da huška na Vladu”.

– Prosvjedi nisu nasilni, nisu mračni kao oni na koje je odlazio Plenković u Savskoj. Logično je da drugi ljudi izraze nezadovoljstvo. Ja sam štićena osoba, mene nosaju, imam deset ruka pod pazuhom, ali da sam “građanin x” smetalo bi me. Stav HBK je stav švedskih protestanata, pametnih kršćana. Živi i daj drugome živjeti. Nema restrikcija.

(izvor: JUTARNJI LIST, https://www.jutarnji.hr/, foto: ilustracija)