PREDSJEDNIK JOSIPOVIĆ POSJETIO OPĆINU SVETI MARTIN NA MURI

22.07.2014 19:12 Sveti Martin na Muri | Piše: Sanja Heric

 

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske, danas je, 22. srpnja, u podne došao posjetiti Općinu Sveti Martin na Muri. Najprije je pozdravio domaćine i s njima popio kavu, a nakon toga je krenuo u obilazak župne crkve Sv. Martina, Osnovne škole Sveti Martin na Muri, gospodarske zone i Centra za posjetitelje kraj mlina u Žabniku.

 

Razgledavajući gospodarsku zonu u Sv. Martinu predsjednik Josipović je rekao: „Ovdje je 11 gospodarskih objekata. Svi dobro rade i vidio sam puno mladih zaposlenih. Čuo sam za dobre rezultate. Inače, ovdje i u županiji je situacija bolja nego što je to možda u drugim krajevima zahvaljujući napornom i vrijednom radu. Svi proizvode, uredno isplaćuju plaće radnicima, plaćaju poreze, izvoze, na tržištu su i Europa im je donijela novi brend.“ Načelnik Općine Franjo Makovec naglasio je kako je Sveti Martin na Muri vođa u i gospodarskom i u turističkom smislu te spomenuo pri tome Toplice Sv. Martin. Za ovakav je uspjeh, smatra Makovec, važno više stvari. „Prvo da je investitor dobrodošao i da su stvoreni svi uvjeti da bi oni mogli investirati, a mi smo to stvorili vrhunski.“ – kazao je načelnik Makovec.

 

Međimurje je neka druga, bolja Hrvatska

Župan Međimurske županije Matija Posavec ovom je prigodom rekao kako je cijela Međimurska županije neka druga, neka bolja Hrvatska ako se uzmu u obzir parametri da Međimurje kao županija čini između 2 i 2,4 posto Hrvatske i po broju i po površini i po gospodarskim subjektima, a ima 4, 2 posto ukupnog izvoza Republike Hrvatske i samo 1,9 posto uvoza. Posavec je napomenuo da Međimurska županija već šest godina bilježi gospodarski rast i da je samo u drugoj polovici 2013. godine naše gospodarstvo povećalo promet za 400 milijuna kuna. Župan je rekao kako je za 20 posto povećana dobit nakon oporezivanja i da je pala nezaposlenost. „Mi ovdje u Međimurju nemamo strah od donošenja odluka, nego naprosto prilazimo svakome kome je u interesu da zapošljava i da proizvodi.“ – rekao je župan Posavec.

foto: SH http://www.mnovine.hr/